Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΜαθητές του 17oυ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου προκρίθηκαν σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής...

Μαθητές του 17oυ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου προκρίθηκαν σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, η Έκτη (ΣΤ΄)’ τάξη του 17oυ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, προκρίθηκε στη 2η φάση του διεθνή διαγωνισμού STEM “Mission Space Lab”, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και συμμετέχουν μαθητές από την Ευρώπη και τον Καναδά.

Ο διαγωνισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν ένα επιστημονικό πείραμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιώντας το Astro PI, έναν υπολογιστή με ενσωματωμένους αισθητήρες, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό από το Ίδρυμα Rasberry PI σε συνεργασία με τη Βρετανική και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου θα μελετήσουν τον τρόπο και τις “πηγές” που χρησιμοποιεί ο Υπολογιστής για να παράγει “πραγματικά τυχαίους αριθμούς” στη Γη, με σκοπό να διερευνήσουν αν αυτές είναι το ίδιο αξιόπιστες και στο Διάστημα.

Με τη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Σωτήριο Λιάγκα, στο πλαίσιο διδασκαλίας των μαθημάτων Μαθηματικά, Φυσική και Η/Υ, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό Η/Υ και θα γνωρίσουν τις αρχές διεξαγωγής μιας επιστημονικής έρευνας. Ο σχεδιασμός του πειράματος και ο πηγαίος κώδικας των παιδιών θα αξιολογηθούν από την ESA Education την άνοιξη του 2020, η οποία και θα αποφασίσει αν η ομάδα του σχολείου μας θα προκριθεί στην 3η και σημαντικότερη φάση του διαγωνισμού, όπου θα της δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το πείραμά της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη χώρα μας προκρίθηκαν ακόμη 14 ομάδες μαθητών από 11 έως 19 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.esa.int/Education/

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ