Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΜε Φιλαρμονικές του Μεσολογγίου η διαμαρτυρία στην Αθήνα για την υποβάθμιση του...

Με Φιλαρμονικές του Μεσολογγίου η διαμαρτυρία στην Αθήνα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει συμβολική διαμαρτυρία με Φιλαρμονικές και συμμετοχή μεγάλου πλήθους δημοτών για τον νέο δικαστικό χάρτη και την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 13:00, στο Σύνταγμα.

Μάλιστα ο Δήμος  πρόσφατα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δημότες ούτως ώστε να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα ενώ η μετακίνηση των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί να γίνει με λεωφορεία που θα διαθέσει ο Δήμος.

Ως γνωστών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, λειτουργούν αποτελεσματικά εδώ και δεκαετίες δύο Πρωτοδικεία. Το Πρωτοδικείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πρωτοδικείο Αγρινίου.

Με τον νέο δικαστικό χάρτη φαίνεται να προτείνεται η παραμονή ως κεντρικού μόνον ενός εκ των δύο Πρωτοδικείων, αυτό του Αγρινίου ενώ η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου.

Σπύρος Διαμαντόπουλος: Να διατηρηθούν και τα δυο Πρωτοδικεία στην Αιτωλοακαρνανία

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, τάσσεται υπέρ της  διατήρησης και των δυο Πρωτοδικείων και τονίζει “Παρά το ότι το Μεσολόγγι είναι από συστάσεως του Ελληνικού κράτους η πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, εν τούτοις η θέση μας  είναι σταθερή και αταλάντευτη υπέρ της διατήρησης ως κεντρικών αμφοτέρων των Πρωτοδικείων για αντικειμενικούς λόγους που έχουν αναπτυχθεί επαρκώς και ιδίως λόγω του μεγάλου μεγέθους αμφοτέρων των Πρωτοδικείων αλλά και ενόψει της εκτάσεως του νομού μας και της εδαφικής του ιδιομορφίας με ορεινούς όγκους και απομακρυσμένα χωριά, σε συνδυασμό με το ανεπαρκές οδικό δίκτυο.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ