Με Σκουρλέτη η σύσκεψη στην Πάτρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πάνος Σκουρλέτης από Πάτρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει και θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας προτάσεις. Και αυτό κάνουμε, όχι μόνο στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη χώρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών, κομματικών στελεχών και αυτοδιοικητικών στελεχών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τις προσεχείς εκλογές σε δήμους και Περιφέρειες.

Νέα σελίδα για την αυτοδιοίκηση

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ότι «αν περιμένετε να ακούσετε χρίσματα, νομίζω ότι κάνετε ένα μεγάλο λάθος, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πολιτεύεται, με αυτή την παλαιοκομματική λογική, σεβόμενος την αυτονομία της αυτοδιοίκησης».

«Εμείς» συνέχισε, «θα υποστηρίξουμε, θα στηρίξουμε αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας προτάσεις και αυτό κάνουμε όχι μόνο εδώ στην Πάτρα, όχι μόνο εδώ στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη χώρα».

Σε αυτό το σημείο, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μία ξεχωριστή σημασία», διότι όπως εξήγησε, «γίνονται έπειτα από την ψήφιση μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης, που καθιερώνει την απλή αναλογική, δίνει δυνατότητες χειραφέτησης της ίδιας της αυτοδιοίκησης και κυρίως έρχεται μετά από ένα διάστημα κυβερνητικού έργου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έμπρακτης στήριξης της αυτοδιοίκησης.»

Μάλιστα, όπως σημείωσε «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν δοθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, χώρια αυτά τα οποία έχουν δοθεί μέσω του ΕΣΠΑ, των τομεακών προγραμμάτων, αλλά και από τις περιφέρειας».

Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση, ότι «αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ανοίξουν, σε κάθε περίπτωση, μία νέα σελίδα για την αυτοδιοίκηση».

 Π. Σκουρλέτης σε ερώτηση για τον Απ. Κατσιφάρα

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τη στήριξη στον σημερινό περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σεβασμός της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης» και συμπλήρωσε: «Εμείς θα συνεργαστούμε με όσους μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτοδιοικητικούς όρους, σε σχέση με τις προτάσεις τους, με τα προγράμματά τους για τις τοπικές κοινωνίες και για τις Περιφέρειες. Αυτό μας ενδιαφέρει και εκεί πάνω θεωρώ ότι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις».

«Συνεργαζόμαστε με όσους έχουμε μία κοινή οπτική»

Παράλληλα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «εμείς δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με έναν υποψήφιο, ο οποίος υποστηρίζει τις απόψεις Νέας Δημοκρατίας, που θέλει να μειώνονται και άλλο οι άνθρωποι, οι οποίοι απασχολούνται στην αυτοδιοίκηση και αναφέρομαι στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πέντε αποχωρήσεις και τη μία πρόσληψη».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κάποιους άλλους, που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτοδιοίκησης,, είτε αυτή αφορά την καθαριότητα ή διάφορες άλλες υπηρεσίες, που αντιλαμβάνονται σε τελική ανάλυση το ρόλο των δήμων ως ενός τροχονόμου που μοιράζει δουλειές στον ένα και στον άλλο ιδιώτη».

«Με αυτές τις απόψεις» πρόσθεσε «είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι και ως εκ τούτου συνεργαζόμαστε με όσους έχουμε μία κοινή οπτική για τα πράγματα της πόλης και της Περιφέρειας» επαναλαμβάνοντας ότι «το κόμμα δεν υποκαθιστά τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και εμείς θα στηρίξουμε αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες και πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα μπορέσουμε να συμπέσουμε σε συγκεκριμένα προγράμματα που θα αφορούν τον δήμο, την περιοχή και την πόλη».

Τέλος, απαντώντας ο Πάνος Σκουρλέτης σε ερώτηση για τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι «θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *