Με συμμετοχή ομάδας της Ναυπάκτου ο τελικός final four Πανελληνίων Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου

Οι οκτώ καλύτερες σχολικές ομάδες καλαθοσφαίρισης λυκείων, αγοριών και κοριτσιών από την Ελλάδα και την Κύπρο φιλοξενούνται  σήμερα και αύριο στην Καβάλα, προκειμένου να συμμετάσχουν στον τελικό του final four των Πανελληνίων Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου.

Συνεχίζεται και σήμερα το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και το Κλειστό των Ποταμουδίων να γεμίζουν με τον παλμό και την αγωνιστικότητα των νέων ανθρώπων, που συμμετέχουν σε μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, στέλνοντας μηνύματα συνεργασίας, ομαδικότητας και ευγενούς άμιλλας σε όλα τα επίπεδα.

Μετά από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διοργάνωση του τελικού του πρωταθλήματος ανατέθηκε για δεύτερη χρονιά στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, που σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια από θέμα υποδομής και οργάνωσης για την άρτια διοργάνωση του τελικού του πρωταθλήματος και τη φιλοξενία των εκατό περίπου μαθητών – αθλητών και των συνοδών τους.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, παρουσία όλων των τοπικών αρχών.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό

Στην κατηγορία των αγοριών

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τη νίκη είναι

  • τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)
  • τα Εκπαιδευτήρια Πάνου (Ναύπακτος)
  • τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη (Ν. Φάληρο) από την Ελλάδα και
  • το Λύκειο Κύκκου Β’ από την Πάφο της Κύπρου.

Στην κατηγορία των κοριτσιών

Οι ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση της διοργάνωσης είναι

  • το Ελληνικό Κολλέγιο (Θεσσαλονίκη)
  • το 1ο ΓΕΛ Βούλας
  • καθώς και ο νικητής του ζευγαριού ΓΕΛ Παλαμά – ΓΕΛ Ρεθύμνου από την Ελλάδα
  • και από την Κύπρο το Λύκειο Κύκκου Β’ της Πάφου.

Αύριο Παρασκευή οι μεγάλοι τελικοί θα διεξαχθούν στο Κλειστό της Καλαμίτσας από τις 10.00 έως τις 14.00 και οι μικροί τελικοί στα Ποταμούδια από τις 9.30 έως τις 13.30.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *