Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΜεγάλη κινητοποίηση και στο Αγρίνιο για την τραγωδία των Τεμπών

Μεγάλη κινητοποίηση και στο Αγρίνιο για την τραγωδία των Τεμπών [ΦΩΤΟ]

«Στο έγκλημα καμία ανοχή – όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!»

Πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό  «παρών» στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου τιμώντας τη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και αξιώνοντας να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Την κινητοποίηση  διοργάνωσε  το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις της περιοχής μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγρινίου-Θέρμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ένωση Οικοδόμων,  φοιτητές και μαθητές του Αγρινίου καθώς και πολλοί απλοί πολίτες νεότεροι και μεγαλύτεροι.

Το αίτημα όλων κοινό. Να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας.

Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίηση εξέφρασαν την οργή τους για την εθνική τραγωδία και τον άδικο χαμό των 57 συνανθρώπων μας. «Στο έγκλημα καμία ανοχή – όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!» έγραφε το πανό του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Δημήτρης Δήμας, μεταξύ άλλων άσκησε έντονη κριτική σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οι οποίες ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων και ζήτησε να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους τόνισαν  πως  «Οφείλουμε όλοι να απαιτήσουμε δικαίωση για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, να δοθούν απαντήσεις και να πληρώσουν επιτέλους όλοι όσοι ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα. Σε κάθε επαγγελματικό κλάδο εδώ και χρόνια απαιτούμε τα αυτονόητα και δυστυχώς αποδείχτηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η ζωή μας έχει μικρή αξία μπροστά στα τεράστια συμφέροντα αυτών που βρίσκονται σε καίριες θέσεις ευθύνης. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε “φτάνει πια!”. Το χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν…»

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας σε  κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα καθώς και σε πολλές ακόμη μεγάλες πόλεις της χώρας.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ