Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΜεσολόγγι: Δημοπρατήθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Μεσολόγγι: Δημοπρατήθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Κώστας Λύρος: «Έργο πνοής που έρχεται να αναστήσει το εμπορικό κέντρο της Ιερής Πόλης!»

Παρά τις άπειρες καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Μεσολόγγι (Open Mall ) μπήκε στην  τελική ευθεία για τη δημιουργία του.

Το Open Mall έρχεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και να εισάγει νέα συστήματα έξυπνης πόλης, βιώσιμης κινητικότητας.

Να αναδείξει την ιστορικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης και να συνδέσει  τα χαρακτηριστικά σημεία και μνημεία που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο σε ενιαίες διαδρομές.

Σημεία των παρεμβάσεων του έργου επισκέφθηκαν χθες, 19 Απριλίου 2023, ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με τον νυν και τ. Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Πασιόπουλο και Βασίλη Σπυρόπουλο.

Το έργο  

Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 1.052.385,40 €. Ο Δήμος κρίνοντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον και να διαθέσει 250.000 ευρώ από ιδία έσοδα προκειμένου να ολοκληρωθούν και επιπρόσθετες εργασίες που διακρίνονται σε δρόμους, ηλεκτροφωτισμό, διακόσμηση δημόσιων χώρων, τοποθέτηση πρασίνου, σκίασης αλλά και την αγορά εποχικού στολισμού για τις μεγάλες γιορτές.

Πέραν της μεγάλης αισθητικής αναβάθμισης προσδίδει σημαντικές προοπτικές δραστηριοποίησης νέων επαγγελμάτων στον τόπο μας αλλά και την μεγάλη ευκαιρία υιοθέτησης σύγχρονων στρατηγικών συγκρότησης εμπορικών ταυτοτήτων (branding) που προωθούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος προσανατόλισε την χωροθέτηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου σε επιλεγμένες οδούς και δημόσιους χώρους με γνώμονα αφενός την κυκλοφορία, την εγγύτητα σε εμπορικά ή ιστορικά μνημεία/σημεία και τα προσδοκώμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Αφετέρου οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της χρήσης του χώρου από πεζούς ιδιαίτερα σε οδούς που έχουν προσδιοριστεί ήδη ως ήπιας κυκλοφορίας (Λόρδου Βύρωνα, Θυσίας, Ελεύθερων Πολιορκημένων) και την ρύθμιση της κυκλοφορίας των Ι.Χ και την παροχή επαρκών χώρων στάθμευσης σε οδούς με πολύ έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως η Σ. Μουστακλή.

Επιπροσθέτως ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ και οι ποδηλάτες που δυσκολεύονταν να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης λόγω εμποδίων, απουσίας ραμπών οι πρώτοι και απουσίας ποδηλατοδρόμου οι δεύτεροι, αποκτούν το δικό τους χώρο και ενθαρρύνονται να έρθουν σε αυτόν.

Οι κύριοι οδοί οι οποίοι θα μεταμορφωθούν για την δημιουργία του Open Mall

Είναι οι Οδοί Θυσίας, Ελ. Πολιορκημένων, Σπ. Μουστακλή, Λιακατά, Βενιζέλου, Αλεξανδροπούλου, Μακρυκώστα, Λ. Βύρωνος (κάθοδος) καθώς και η Πλατεία Πέντε πρωθυπουργών. Ωστόσο παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ