Μεσολόγγι: Εκτός Δημοτικής Αρχής ο Δημήτρης Ράπτης -Ουδέποτε ενημερώθηκα απαντά στον δήμαρχο

Με την παρακάτω δήλωση του Δημάρχου Μεσολογγίου, κ. Λύρου, έγινε γνωστό  το τέλος της συνεργασίας του Δημήτρη Ράπτη, προέδρου της Κοινωφελούς, με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση  έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις ενέργειες που έλαβαν χώρα την Παρασκευή στην Κοινωφελή Επιχείρηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας,  οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι όλα τα γεγονότα τελούσαν εν γνώσει του Προέδρου κ. Ράπτη Δημήτριου.

Μάλιστα ήταν αυτοπροσώπως παρών, χωρίς να εκφράσει ουδεμία αντίρρηση. Η μετέπειτα συμπεριφορά του και η δημόσια δήλωσή του δεν έχει καμία εξήγηση και συνάφεια με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς παρασυρόμενος από εξωθεσμικούς παράγοντες ή παραγοντίσκους που έχουν ως στόχο μόνο το “ανακάτεμα” και τον αποπροσανατολισμό προέβη σε άστοχες ενέργειες οι οποίες εξέθεσαν την δημοτική αρχή εξυπηρετώντας ιδιοτελή μικροσυμφέροντα τρωκτικών που δεν επιθυμούν την νομιμότητα και την διαφάνεια στην επιχείρηση και που σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Συνεπώς εξαιτίας των ενεργειών του, οι οποίες απέχουν από τους στόχους της εξυπηρέτησης του δημοσίου λειτουργήματος στη βάση της αλήθειας και της καλής συνεργασίας προς το κοινό καλό, σταμάτα η συνεργασία μαζί του αλλά και τίθεται εκτός της “Δημιουργικής Ανατροπής”».

Η απάντηση του Δ. Ράπτη στο δημοσίευμα του δημάρχου  

“Προ κάποιων ωρών ενημερώθηκα και εγώ από τον τύπο ότι ο κ Δήμαρχος «σταματά» την συνεργασία μαζί μου χωρίς βεβαίως ουδέποτε να με ενημερώσει ή προειδοποιήσει, ενισχύοντας κάθε φωνή περί «ναπολεόντειας» τακτικής και συμπεριφοράς του έναντι των συνεργατών του..

Όταν ο Δήμαρχος στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 με πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αποδέχθηκα την θέση με υψηλό αίσθημα ευθύνης γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα σημαντικά –κυρίως- οικονομικά προβλήματά της.

Εξ αρχής προσπάθησα να βάλω τάξη σε μια χαώδη κατάσταση  που βρήκα, λειαίνοντας τις οξυμμένες σχέσεις της Επιχείρησης με τους εργαζομένους (όξυνση οφειλόμενη σε γνωστές συμπεριφορές στενών συνεργατών του Δημάρχου), βάζοντας σε ρύθμιση οφειλές της Επιχείρησης, προάγοντας την διαφάνεια με συνεχείς αναρτήσεις κάθε πράξης της κτλ., ενώ όλως προσφάτως άρχισα και μια έρευνα στα αρχεία της Επιχείρησης ώστε να προβώ σε δημοσιοποιήσεις (Διαύγεια) πράξεων της Επιχείρησης, έρευνα πληρωμών σε προμηθευτές, έρευνα των απαραίτητων παραστατικών και άλλα.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου στην Κοινωφελή αντιμετώπιζα συνεχείς παρεμβάσεις και αμφισβήτηση σε κάθε μου σχεδόν ενέργεια, κυρίως από το άτομα του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου που έλαβαν δοτές θέσεις, μέσα σε κλίμα καχυποψίας και μικρότητας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι άνθρωπος του Δημάρχου είχε τον κωδικό του e-banking της Επιχείρησης και αφού αρνήθηκα να του παραδώσω τον νέο κωδικό,  αντιμετώπιζα έκτοτε την πλήρη εχθρότητα εκ μέρους του…

Προσπάθησα ειλικρινά να αντιπαρέλθω όλες τις παθογένειες και να προχωρήσω στο έργο μου και στην εξυγίανση στο μέτρο του δυνατού της Επιχείρησης εν γένει…

Πλην φευ! Ο Δήμαρχος προτίμησε γι άλλη μια φορά την προστασία του στενού του περιβάλλοντος, καλύπτοντας κάθε ενέργεια αντικείμενη ακόμη και στην κοινή λογική, πολλώ μάλλον στην νομιμότητα, ενώ προέβη στην εύκολη λύση: Στην δική μου αποπομπή!

Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι αποτελεί δικαίωμά του να αποπέμψει εμέ, τον εκλεγμένο σύμβουλό του και ούτως να με «αφοπλίσει» από κάθε ενέργεια ή ισχυρισμό. Αποτελεί προφανώς δικαίωμά του να διατηρεί σε καίριες θέσεις δικούς του ανθρώπους, πλην όμως ΟΧΙ ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν προσκόμματα σε κάθε ειλικρινή και γενναία προσπάθεια για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ χωρίς αστερίσκους.

Δεν αποτελεί όμως (ηθικό) δικαίωμα του Δημάρχου να με αποπέμπει αιφνιδίως ενώ μόλις μια ημέρα πριν με καλεί να κάνω υπομονή και να μην υποβάλω την παραίτησή μου.

Και για να τελειώνουμε: Aποτελεί δικό μου δικαίωμα να καλέσω (όπως κάλεσα) το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης προς ενημέρωση και να του γνωστοποιήσω τα κακώς κείμενα, ενώ κατέστη φανερή η προσπάθεια να «φιμωθώ», ακόμη κι όταν περιέργως (;;;) έκλεινε το μικρόφωνό μου στο τελευταίο, από 13-11-2020 διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο. Ως προς τα λεγόμενα «τρωκτικά» της δημοσιευθείσας δήλωσης του Δημάρχου, αντιλαμβανόμενος ότι μάλλον δεν αφορούν εμένα (ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εξαίρεσή μου από τον χαρακτηρισμό), πλην όμως καλό θα ήταν να ψάξει αλλού προς ανεύρεσή τους….

Στήριξα τον Δήμαρχο σε όλο τον προεκλογικό αγώνα και με τις προσπάθειες τις δικές μου και των υπολοίπων συνυποψηφίων μου κατέλαβε τον Δημαρχιακό θώκο. Και αντί να απολαμβάνουμε της αμερίστου εμπιστοσύνης του, γίνομαι ο τέταρτος συνεργάτης του που απομακρύνομαι από την «ομάδα» του. Μήπως ήρθε η ώρα ο Δήμαρχος να προβληματισθεί για τον τρόπο συμπεριφοράς του και αντιμετώπισης όλων μας, συνεργατών και μη;

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και τον σεβασμό με τον οποίο με περιέβαλαν, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου και να τους ευχηθώ καλή τύχη και συνέχεια στο έργο τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *