Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΜεσολόγγι: Επικίνδυνη οδήγηση & παράνομη στάθμευση οι «πρωταθλήτριες» παραβάσεις σε κεντρικούς δρόμους

Μεσολόγγι: Επικίνδυνη οδήγηση & παράνομη στάθμευση οι «πρωταθλήτριες» παραβάσεις σε κεντρικούς δρόμους

Επικίνδυνη οδήγηση και παράνομη στάθμευση ακόμη και σε πεζόδρομους όπως είναι η Χ. Τρικούπη και η Ραζηκότσικα είναι οι «πρωταθλήτριες» παραβάσεις σε κεντρικούς εμπορικούς  δρόμους του Μεσολογγίου σύμφωνα με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα ότι πολλά από τα μηχανοκίνητα δίκυκλα ντελίβερι καταστημάτων εστίασης και ταχυμεταφορών δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στον Κ.Ο.Κ., κινούμενα ανάποδα με ταχύτητες άνω του επιτρεπόμενου ορίου και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και σε πεζόδρομους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οδηγών και διερχομένων.

Παράλληλα έχει πυκνώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης Ι.Χ. οχημάτων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και ειδικά στη Λ. Βύρωνος και στο στενό Λούβρου, αλλά και σε κεντρικούς πεζόδρομους.

Μάλιστα με επιστολή του, την οποία έχει κοινοποιήσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει για το θέμα τον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο τονίζοντας  πως πρέπει να υπάρξει συστηματική αντιμετώπιση τέτοιων παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία και να τηρηθεί η κυκλοφοριακή τάξη ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, πριν βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε θύματα.

Αναλυτικά η επιστολή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου θα ήθελε να σας επιστήσει την προσοχή στο πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των δημοτών και των καταναλωτών της πόλης μας σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Έχει παρατηρηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα ότι πολλά από τα μηχανοκίνητα δίκυκλα ντελίβερι καταστημάτων εστίασης και ταχυμεταφορών δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στον Κ.Ο.Κ., κινούμενα ανάποδα με ταχύτητες άνω του επιτρεπόμενου ορίου και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και σε πεζόδρομους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οδηγών και διερχομένων.

Παράλληλα έχει πυκνώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης Ι.Χ. οχημάτων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και ειδικά στη Λ. Βύρωνος και στο στενό Λούβρου, αλλά και σε κεντρικούς πεζόδρομους όπως είναι η Χ. Τρικούπη και η Ραζηκότσικα.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα ώστε να υπάρξει συστηματική αντιμετώπιση τέτοιων παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία και να τηρηθεί η κυκλοφοριακή τάξη ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, πριν βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε θύματα.

Σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα επιστολή θα δημοσιευτεί στα Μ.Μ.Ε. προς  ενημέρωση των καταστηματαρχών εστίασης, στους οποίους ανήκουν – ως επί το πλείστον – τα οχήματα, και κατ’ επέκταση των υπόλοιπων επιχειρηματιών και των καταναλωτών και επίσης θα κοινοποιηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας προκειμένου αυτή να επιληφθεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.”

* Φωτογραφία αρχείου

#ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ