Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 και ώρα 7:00’ το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου των διακοσίων ετών από την Ηρωική Έξοδο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.
Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιλαμβάνει:
-
Πομπή στον προαύλιο χώρο με τη συμμετοχή του αγήματος του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη Συμιός», που θα προσδώσει το παραδοσιακό και τελετουργικό στοιχείο της ημέρας.
-
Επίκαιρη ομιλία από τον συγγραφέα Ιωάννη Μακρή, με θέμα: «Η διαχρονική προσφορά της Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών Μεσολογγίου στον Αγώνα για την Ελευθερία». Η ομιλία αναμένεται να αναδείξει ιστορικά τεκμήρια, άγνωστες πτυχές και τον καθοριστικό ρόλο της Μονής στα χρόνια της Επανάστασης.
-
Μουσικό κλείσιμο με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, αποδοσμένα από τον Σύλλογο Πανηγυριστών «Ο Άη Συμιός», ολοκληρώνοντας την εκδήλωση με τοπικό χρώμα και ιστορική μνήμη.
- Κάνε like στη σελίδα neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Εφημερίδα Δυτικής Ελλάδας
Χαραλαμπίδη 6, Αγρίνιο
Τηλ. 2641023138
Fax 2641023148
Email: info@neaait.gr


