Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΜίλτος Ζαμπάρας: Στη Βουλή το θέμα επικινδυνότητας των σχολικών δομών της Αιτωλοακαρνανίας

Μίλτος Ζαμπάρας: Στη Βουλή το θέμα επικινδυνότητας των σχολικών δομών της Αιτωλοακαρνανίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας,  με θέμα την κατάρρευση μέρος του ταβανιού στο Γυμνάσιο Αιτωλικού.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής  «Στο γυμνάσιο Αιτωλικού, κατά την διάρκεια του μαθήματος έπεσαν σοβάδες από την οροφή της αίθουσας διδασκαλίας.

Η κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές αίθουσες όλης της χώρας είναι τραγική και επικίνδυνη. Καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες για προβλήματα υγρασίας, ανεπαρκής έως ανύπαρκτης θέρμανσης, ελλιπείς αίθουσες, σκουριασμένα σίδερα στα κάγκελα, προαύλια χωρίς στέγαστρα, και μια σειρά δομικών προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινή λειτουργία των σχολείων».

Να σημειωθεί ότι ως γνωστών η κατάσταση πολλών από τα σχολεία της χώρας είναι τέτοια που δημιουργεί φόβο στα μέλη της σχολικής κοινότητας.

«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα κτίρια στους Δήμους, οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για να τα συντηρήσουν σωστά. Το αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση και παραμέληση  των σχολικών κτιρίων και ο καθημερινός κίνδυνος  για μαθητές και καθηγητές», τονίζει ο Μίλτος Ζαμπάρας.

Στην συνέχεια ο βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή και επιδιόρθωση των κτιριακών προβλημάτων τόσο στο Γυμνάσιο Αιτωλικού όσο και όλων των σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ