Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΜορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Περδικακίου: «Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην υλοτόμηση των ελατοδάσων του...

Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Περδικακίου: «Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην υλοτόμηση των ελατοδάσων του χωριού μας!»

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη ανησυχία και προβληματισμός, ενόψει επικείμενων υλοτομήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε ελατοδάση στο Περδικάκι Βάλτου. Για το λόγο αυτό ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Περδικακίου, σε ανακοίνωση του, μιλά για «εγκληματικά» λάθη στο θέμα αυτό, τα οποία έχουν γίνει στο παρελθόν, και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί με σθένος και δυναμικές κινητοποιήσεις στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης αυτών των υλοτομήσεων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Σε κάθε περίπτωση αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβούν τα «εγκληματικά» λάθη του παρελθόντος και δηλώνουμε έτοιμοι να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις εν λόγω υλοτομήσεις.

Ήδη, άπαντες οι κάτοικοι του χωριού, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περδικακίου κ. Παναγιώτη Καπούλα, έχουμε αποστείλει δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μας κ. Ανδρέα Μπρέσιακα, εξώδικη διαμαρτυρία-δήλωση προς τους αρμόδιους φορείς, η οποία και κοινοποιήθηκε στη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή του τόπου μας, καθώς και στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος. Παράλληλα, υποβλήθηκε και σχετική αναφορά προς τον κ.κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, προκειμένου να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν οι επικείμενες υλοτομήσεις είναι σύννομες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο νομοθέτης ενώπιον των δικαστικών αρχών, προκειμένου να προστατεύσουμε τα σπάνιας ομορφιάς ελατοδάση του χωριού μας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με σθένος και δυναμικές κινητοποιήσεις στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης αυτών των υλοτομήσεων”.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ