Μπλόκο στο Χαλίκι: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες -Τι διεκδικούν

Σε αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού, κοντά στο Χαλίκι προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες  και κτηνοτρόφοι οι οποίοι με τον τρόπο αυτό κάνουν ξεκάθαρο πως δεν κάνουν πίσω στα αιτήματα που διεκδικούν και πως πλέον είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτό και δεν υποχωρούν.

Σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Μπλόκου των αγροτών αναφέρει:

“Σήμερα 14 Φλεβάρη, έγινε αυτοκινητοπορεία με αγροτικά που ξεκίνησαν από την Κατοχή, το Νιοχώρι, πέρασαν από το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι και κατέληξαν σε αποκλεισμό στον κόμβο στο Χαλίκι.

Με την ενίσχυση του Μπλόκου και μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονταν εκεί, αποκλείσαμε, με αποφασιστικότητα την Ιόνια Οδό, παρά τις δυνάμεις καταστολής που είχαν συγκεντρωθεί και εμπόδιζαν την πρόσβαση μας.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν κάνουμε πίσω στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Το να ξαναμπούμε στα χωράφια μας, να ξαναπαράγουμε, είναι θέμα επιβίωσης πλέον, γι’ αυτό δεν υποχωρούμε.

Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας, τις κινητοποιήσεις μας, τις επόμενες μέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, σε πανελλαδικό συντονισμό, με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Ενισχύουμε καθημερινά τη ζωή του Μπλόκου και με νέα τρακτέρ!

Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, θα νικήσουμε!”

Τι διεκδικούν

  • Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακριβείας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *