Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝαυάγιο στην Πύλο: Τουλάχιστον 78 οι νεκροί μετανάστες

Ναυάγιο στην Πύλο: Τουλάχιστον 78 οι νεκροί μετανάστες

Τουλάχιστον 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράτυπα μετανάστες.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.

Υπενθυμίζεται οτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε ξεπερνά τους 500, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Οι διασωθέντες

Όλοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου οργανώθηκε υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το πρωί και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με αφορμή το ναυάγιο.

Ο κ. Καρβέλης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και από τα ξημερώματα της Τετάρτης κατόπιν εντολής του, τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

“Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο, την Πολιτική Προστασία, ΕΚΑΒ, Λιμενικό και Αστυνομία, έχουμε στήσει στο λιμάνι μια με την υπαίθρια δομή με γιατρούς, νοσηλευτές και παιδίατρο για την πρώτη αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ όσοι χρήζουν νοσηλείας μεταφέρονται άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

Μέχρι τη 1 περίπου το μεσημέρι, είχαν μεταφερθεί στο ΓΝ Καλαμάτας 9 μετανάστες.

Τα υπόλοιπα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν στην υπαίθρια δομή από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ