Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΝίκος Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο: Δέσμη μέτρων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Νίκος Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο: Δέσμη μέτρων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε, το βράδυ της Δευτέρας από το Αγρίνιο, με κατηγορηματικότητα στις αναφορές των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και σε όσους σκόπιμα συντηρούν τη συζήτηση περί κυβερνητικής “τερατογένεσης”:

«Τις τελευταίες ημέρες, εν χορώ τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αγωνιώντας για τις καρέκλες τους, “τσουβαλιάζουν” το ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της δραχμής του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όσο και αν θέλουν να διαστρεβλώσουν τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, η Δημοκρατική Παράταξη ήταν το μόνο κόμμα που, -από την αρχή της κρίσης και της χρεοκοπίας που άφησε πίσω του ο κ. Καραμανλής-, κράτησε σταθερή θέση. Υπερασπίστηκε την Ελλάδα του ευρώ, όταν η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαρουφάκη και την ακροδεξιά έλεγαν μεγάλα και εύκολα λόγια με έναν νόμο και ένα άρθρο.

Χωρίς, λοιπόν, αστερίσκους, χωρίς αυταπάτες από τα Ζάππεια και τη Θεσσαλονίκη, για εμάς τότε, εκείνος ο αγώνας δεν ήταν απλά για ένα νόμισμα. Ήταν και για τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η προοπτική.

Διότι είμαστε ένα βαθιά πατριωτικό κίνημα, που δεν παίζει στις πλάτες του ελληνικού λαού παιχνίδια», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης χειροκροτούμενος από φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Απευθυνόμενος σε Κυριάκο Μητσοτάκη & Αλέξη Τσίπρα

Σχολίασε:

«Μας κατηγορεί για “τερατογενέσεις” επινοώντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το ΠΑΣΟΚ, κ. Μητσοτάκη, μία τερατογένεση γνωρίζει: Αυτή της κάτω και της πάνω πλατείας. Δραχμιστές, νεοναζιστές, αριστερές και γαλάζιες αυταπάτες “δοξάζονταν” παρέα πάνω στις θυσίες και τους πόνους του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό, λοιπόν, μαθήματα υπευθυνότητας αλλού».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως « είναι “σφιχταγκαλιασμένος” με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, τον κ. Αντώναρο. Φοβερά αριστερή και προοδευτική επιλογή! Επίσης, “κλείνει το μάτι” στη Χρυσή Αυγή μη ψηφίζοντας να μπει νομοθετικό εμπόδιο στους νεοναζιστές δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή. Τι απ’ όλα αυτά είναι προοδευτικό;»

Το μήνυμα-κάλεσμα Ανδρουλάκη

«Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας νέα σελίδα για την πατρίδα, για τους νέους, για όλες τις γενιές.

Γι’ αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει επιλογή ευθύνης, επιλογή αλλαγής ανάμεσα σε ένα κράτος αδιαφάνειας, που υπάρχει μόνο ως λάφυρο για τα «γαλάζια» παιδιά, και ένα κράτος διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών και των δικαιωμάτων, ήταν το μήνυμα-κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δέσμη μέτρων για μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε δέσμη μέτρων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, προτείνοντας μεταξύ άλλων:

  • -Τριετή απαλλαγή από τον φόρο πραγματοποιούμενων κερδών των νέων επιχειρηματικών σχημάτων που θα δημιουργούνται από δικτυώσεις και συνεργασίες.
  • -Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για μετεγκατάσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε οργανωμένα βιοτεχνικά πάρκα.
  • -Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για επενδύσεις μικρομεσαίων στην καινοτομία, την ενεργειακή προσαρμογή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • -Δημιουργία κέντρων ανάπτυξης προϊόντων στις περιφέρειες, για παροχή τεχνικής βοήθειας σχεδιασμού, τυποποίησης, ανάπτυξης νέων προϊόντων και δικτύων διανομής τους.
  • -Για τα σωρευμένα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, πραγματικές ρυθμίσεις σε 120 δόσεις με “κούρεμα” για τους συνεπείς.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών κατακρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρέδωσαν τους δανειολήπτες στα funds.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ