Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΟ αγώνας δρόμου "Acheloos Run" επιστρέφει για 5η χρονιά

Ο αγώνας δρόμου “Acheloos Run” επιστρέφει για 5η χρονιά

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 5ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 27-28 Μαΐου 2023 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε μια συνδιοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Oiniades Running Team με τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, αγώνας δρόμου 5km, δυναμικό βάδισμα 6km και αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Acheloos Project θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη διοργάνωση του 2ου Αθλητικού Gala Αχελώου δίπλα στις όχθες του Αχελώου ποταμού. Η φετινή θεματική θα επικεντρωθεί σε εφαρμοσμένες και επιτυχημένες δράσεις του Αθλητικού Τουρισμού.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών σε ένα πάνελ συζήτησης αποτελεσματικών και βιώσιμων τρόπων ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι παρακάτω κατηγορίες αγώνων δρόμου:

  1. Περιπατητική διαδρομή 6km
  2. 1000m, μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου
  3. Αγώνας δρόμου 5km

Tην Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 8:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα γραφικό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου.

Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για  να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια παραλία 17km.

Ο τερματισμός θα βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Στον τερματισμό θα υποδεχτούμε τους δρομείς με πλήθος τοπικών προϊόντων σε ένα σκηνικό με πολύ καλή διάθεση υπό τον ήχο γνωστών Dj’s  για να συνεχίσουμε με ένα μοναδικό Beach Party πάνω στο κύμα του Ιονίου.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ