Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά να δοθεί τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις λαϊκές αγορές

Με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητεί «να δοθεί τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις λαϊκές αγορές» τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το Υπουργείο Ανάπτυξης ενισχύει με τις αποφάσεις του τον αθέμιτο ανταγωνισμό επιτρέποντας την πώληση των βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές τη στιγμή που τα καταστήματα της αγοράς παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Αναλυτικά η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

“Κύριε Υπουργέ ,

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αρχή της πρωτόγνωρης υγειονομική κρίσης που δυστυχώς συνεχίζει και σήμερα να δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στη υγεία και την ψυχολογία των ανθρώπων αλλά και στην οικονομία δημιουργώντας μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις .

Ένας από τους βασικούς κλάδους που πλήττεται είναι το Λιανικό Εμπόριο που για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο έχουν υποχρεωθεί να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις. Και μάλιστα είναι ο κλάδος εκείνος που έδειξε υπεύθυνη στάση τηρώντας με αυστηρό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία .Είναι εκείνος που μέχρι στιγμής έχει λάβει μικρότερα μέτρα στήριξης σε σχέση με τις μεγάλες απώλειες που έχει υποστεί μέσα σε ένα χρόνο .

Σε όλη αυτή τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και μεγαλώνει την αγωνία των συναδέλφων έχοντας μπροστά μας ένα αβέβαιο μέλλον ως προς την επανεκκίνηση της Αγοράς, το Υπουργείο Ανάπτυξης ενισχύει με τις αποφάσεις του τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό επιτρέποντας την πώληση των βιομηχανικών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές τη στιγμή που τα καταστήματα της Αγοράς παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για άλλη μια φορά μέσα σε αυτή την υγειονομική κρίση το Λιανικό Εμπόριο ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ζητά ΑΜΕΣΑ να ληφθεί απόφαση που να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την ΠΩΛΗΣΗ των βιομηχανικών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές ώστε να σταματήσουν να δημιουργούνται πρακτικές Αθέμιτου Ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων της Αγοράς που παραμένουν υποχρεωτικά ΚΛΕΙΣΤΕΣ με κρατική εντολή.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *