Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕλλάδαΟ θρυλικός «Μουτζούρης» θα ξαναρχίσει να «σκαρφαλώνει» στις πλαγιές του Πηλίου

Ο θρυλικός «Μουτζούρης» θα ξαναρχίσει να «σκαρφαλώνει» στις πλαγιές του Πηλίου

Ξανά στις ράγες μπαίνει το τρενάκι του Πηλίου από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε στον Βόλο και τη Μαγνησία η ξαφνική διακοπή των δρομολογίων τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, χωρίς να υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ο θρυλικός “Μουτζούρης” θα ξαναρχίσει να “σκαρφαλώνει” στις πλαγιές του Πηλίου και να εκτελεί τα καθιερωμένα δρομολόγιά του, από τα Άνω Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές, και να περνά μέσα από ένα μοναδικού φυσικού κάλους τοπίο και από εξαιρετικής τέχνης γαλαρίες και γεφύρια.

Τα προβλήματα που το καθήλωσαν για αρκετές ημέρες ξεπεράστηκαν, χάρη και στην άμεση δραστηριοποίηση της υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Μαγνησίας, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Όσον αφορά τη διακοπή των δρομολογίων, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας επιρρίπτει τις ευθύνες στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για έλλειψη μηχανοδηγών, σημειώνοντας ότι «αν και γνώριζε το πρόβλημα της έλλειψης μηχανοδηγών, αδιαφόρησε παντελώς, ενώ αδυνατεί να διαβεβαιώσει ότι το ίδιο πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί ξανά το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ΟΣΕ στην πρεμούρα του να ξεπουλήσει τα πάντα, δεν φρόντισε να έχει στις τάξεις του ούτε έναν μηχανοδηγό».

Θέση για το πρόβλημα πήρε και ο δήμος Βόλου, με δηλώσεις του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας του παραδοσιακού τρένου του Πηλίου.

ΑΜΠΕ

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ