Οι φλόγες και το «θαύμα» που βίωσαν οι Πυροσβέστες του Αγρινίου στην Ιερά Μονή Λυκούρεσης

«Παναγιά μου, βοήθησέ μας», είναι οι πρώτες λέξεις, στην ανάγκη, στον πόνο, στα αδιέξοδά, γιατί είναι η Παναγία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα μας, σε κάθε «συμβάν».

Ένα τέτοιο λοιπόν «συμβάν» έζησαν και οι  Πυροσβέστες Αγρινίου, τρία χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις  11 Σεπτεμβρίου 2017.

Εν μέσω ισχυρών ανέμων που  έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας, ξέσπασε φωτιά η οποία πήρε αμέσως  μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα παραδίπλα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν.

Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά. Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής.

Κάθε χρόνο λοιπόν αυτή την ημέρα,  οι Πυροσβέστες ζουν το Θαύμα που τους αξίωσε η Παναγία  να βιώσουν όταν το Άγιο Χέρι της, έσβησε ξαφνικά τις φλόγες που απειλούσαν την Ιερά Μονή Λυκουρίσσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

«Βοήθεια και για εμάς τους Πυροσβέστες όσο και για όλο τον κόσμο» λένε οι Πυροσβέστες του Αγρινίου .

 Μάλιστα σε ανάμνηση αυτού, αύριο 07.00 π.μ. θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *