Οι φλόγες & το «θαύμα» που βίωσαν οι Πυροσβέστες του Αγρινίου στην Ιερά Μονή Λυκούρεσης [ΦΩΤΟ]

«Παναγιά μου, βοήθησέ μας», είναι οι πρώτες λέξεις, στην ανάγκη, στον πόνο, στα αδιέξοδά, γιατί είναι η Παναγία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα μας, σε κάθε «συμβάν».

Ένα τέτοιο λοιπόν «συμβάν» έζησαν και οι  Πυροσβέστες Αγρινίου, έναν χρόνο πριν και συγκριμένα τον Σεπτέμβριο.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου και εν μέσω ισχυρών ανέμων που  έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας, ξέσπασε φωτιά η οποία πήρε αμέσως  μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα παραδίπλα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν.

Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά. Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής.

Για το λόγο αυτό λοιπόν οι Πυροσβέστες Αγρινίου  παραβρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμή τους, και μάλιστα ευχαρίστησαν θερμά την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή της Ιεράς Μονής Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

«Βοήθεια και για εμάς τους Πυροσβέστες όσο και για όλο τον κόσμο» λένε οι Πυροσβέστες του Αγρινίου μετά και το «θαύμα» που βίωσαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *