Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΟμιλία Καμμένου στις Παπαδάτες Αρακύνθου -Έντονη κριτική σε Παπαναστασίου & Σταρακά

Ομιλία Καμμένου στις Παπαδάτες Αρακύνθου -Έντονη κριτική σε Παπαναστασίου & Σταρακά

Στην επιχείρηση Λάμπη Ντόβα στις Παπαδάτες της Δημοτικής Κοινότητας Αρακύνθου, σε μια κατάμεστη αίθουσα,  εξελίχθηκε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου κ. Σταύρου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος αφού πρώτα έκανε μια αναφορά στις πολλές προοπτικές Βιώσιμης ανάπτυξης που έχει αυτή η πανέμορφη περιοχή με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε σαν καινούρια Δημοτική Αρχή προκειμένου να τα επιλύσουμε».

Συγκεκριμένα καυτηρίασε τον απερχόμενο Δήμαρχο Αγρινίου καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη και νυν υποψήφια δήμαρχο Αγρινίου κα.Σταρακά μιλώντας «για την αδράνεια και την απόλυτη απραξία, μετά από μια πενταετία σε θεσμικές θέσεις που κατείχαν, και αν και κλήθηκαν και ο απερχόμενος δήμαρχος και η αντιπεριφερειάρχης να υλοποιήσουν Προγράμματα μέσα στα πέντε αυτά χρόνια για την περιοχή, τίποτα απολύτως δεν πραγματοποιήθηκε και άφησαν να χαθούν όλες οι ευκαιρίες  που τους δόθηκαν από την Πολιτεία».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τον πρώην Δήμο Αρακύνθου τα οποία είναι: η άρδευση που αν και η περιοχή βρίσκεται δίπλα σε δύο λίμνες ωστόσο οι αγρότες δυσκολεύονται να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, η ύδρευση, η περιοχή δεν μπορεί να προσφέρει ποιότητα και ποσότητα νερού, κυρίως το καλοκαίρι,  στους κατοίκους αν και βρίσκεται δίπλα στον μεγαλύτερο ταμιευτήρα πόσιμου νερού, την λίμνη Τριχωνίδα και βέβαια στις πρόσφατες πλημμύρες (Δεκέμβρης 2017), όπου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση,  η ολιγωρία, η ανικανότητα  και η αδράνεια των υπευθύνων (Δημοτική Αρχή και Αντιπεριφέρεια) εξακολουθεί μέχρι σήμερα να ταλαιπωρεί τους πληγέντες, καθόσον τα φερτά υλικά, που λόγω των πλημμυρών εναποτέθηκαν στα χωράφια τους, συνεχίζουν να παραμένουν εκεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα καλλιεργήσουν, μολονότι τόσο η Αντιπεριφέρεια όσο και ο Δήμος  έχουν ενισχυθεί ειδικά για το σκοπό αυτό με το ποσό των 800.000ευρώ (600.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα).

Ακολούθως αναφέρθηκε στις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης η οποία θα βασίζεται στα μοναδικά προϊόντα της περιοχής όπως το κάστανο Αρακύνθου, το φημισμένο λάδι από την ποικιλία Κουτσουρελιά, το μέλι, τα λουκάνικα κ.α. καθώς και τις προοπτικές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης τεσσάρων εποχών σε έναν τόπο πλούσιο σε βιοποικιλότητα, φυσικό κάλλος, πολιτισμό, μνημεία, φιλοξενία και γαστρονομία.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ