Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΟμοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας: Κάλεσμα σε πολιτικό μνημόσυνο του Μήτσου Βλάχου

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας: Κάλεσμα σε πολιτικό μνημόσυνο του Μήτσου Βλάχου

Ανακοίνωση-κάλεσμα στο πολιτικό μνημόσυνο του Μήτσου Βλάχου την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Κυψέλη, εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  Αιτω/νίας

“Καλούμε τους μικρομεσαίους Αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μαζικά μέρος στο πολίτικο μνημόσυνο στη  μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου.Ο οποίος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής της τότε αστικής κυβέρνησης στο συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών 8 Σεπτέμβρη 1962 στο χωριό κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Αν και πέρασαν 58 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Μήτσου Βλάχου τα αιτήματα  ,τα μηνύματα εκείνης της εποχής είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ .Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που πηρέ την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με την ίδια ένταση την αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε που σπρώχνει με γρήγορους ρυθμούς στο βίαιο ξεκλήρισμα φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Φόροι χαράτσια του ΕΝΦΙΑ υψηλές  εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ έρχονται  να προστεθούν  Στις χαμηλές τιμές στο σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικων προϊόντων. Στην ασυδοσία των εμπόρων στην απούλητη σοδειά όπως η ελιά καλαμών που σαπίζει στους κάδους και οδηγεί στη απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς. Μεγάλο κόστος παράγωγης πανάκριβα αγροτικά μέσα και εφόδια .

Η έξαρση της πανδημίας βρήκε απροστάτευτο και περισσότερο εκτεθειμένο τον φτωχό αγρότη και κτηνοτρόφο. Η κυβέρνηση την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους μεγαλοκαναλαρχες στους εφοπλιστές ,στους μεγαλομεταφορεις ,στο μονοπώλιο των των υχθιοκαλιεργειων στους μεταποιητές ,στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ που κατακλύζουν τον νομο,δε βρήκε ούτε ευρώ για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους .

Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες αυτή  η πολιτική είναι θηλιά στο λαιμό των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων που τους οδηγεί στον αφανισμό στο ξεκλήρισμα.Η κυβέρνηση μπροστά και στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και το κλίμα αμφισβήτησης που θα πάρει διαστάσεις το επόμενο διάστημα  προσπαθεί  να ποινικοποιήσει τους  αγώνες μας, του αναφαίρετου δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που μας πετούν από τα χωράφια μας .

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει ο δρόμος του αγώνα της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική που μας ξεκληρίζει  η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου για την ανατροπή της .

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ”

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ