Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου: Εκδρομή σε Κόνιτσα – Ζαγόρι

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου, ο ΕΟΣ Αγρινίου διοργανώνει εκδρομή στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι με δραστηριότητες για έμπειρους και μη πεζοπόρους.

Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου για Κόνιτσα όπου και θα γίνει η διαμονή σε δωμάτια και σκηνές (για όσους το επιθυμούν).Θα πραγματοποιηθεί πεζοπορική επίσκεψη στη μονή Στομίου, μια υπέροχη, εύκολη διαδρομή διάρκειας 1,5 – 2 ωρών περίπου. Την ημέρα αυτή, όποιος το επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί και άλλα αξιοθέατα στην περιοχή της Κόνιτσας.

Την Κυριακή θα γίνουν δύο παράλληλες δραστηριότητες.

Α ομάδα: Η πιο δυνατή ομάδα θα κάνει την διάσχιση Κόνιτσα – Πάπιγκο από το μονοπάτι της Κερασιάς (διάρκεια 8-9 ώρες)

Β ομάδα: Η δεύτερη ομάδα θα αναχωρήσει με το λεωφορείο για Πάπιγκο, όπου θα γίνει στάση στην Κλειδωνιά και θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία από το γεφύρι της Κλειδωνιάς στη γέφυρα της Αρίστης, μια πανέμορφη διαδρομή που πηγαίνει παράλληλα στο ποτάμι (διάρκεια 2 – 2,5 ώρες). Στην διαδρομή αυτή θα περάσουμε και από το παλιό μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Μετά την πεζοπορία, και μέχρι να φτάσει η Α ομάδα στον προορισμό της, μπορεί να πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στον Βίκο για να απολαύσουμε την θέα στο φαράγγι από ψηλά.

Το απόγευμα, θα επιστρέψουμε όλοι μαζί με το λεωφορείο από το Πάπιγκο στο Αγρίνιο.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλέφωνο 6947220731 (Νταούλης Βασίλης) και στα γραφεία του συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *