Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΠανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός χημείας: Τρίτος πανελλαδικά ο Θάνος Τομαρίδης μαθητής του 6ου...

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός χημείας: Τρίτος πανελλαδικά ο Θάνος Τομαρίδης μαθητής του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των αποτελεσμάτων της A΄ΛΥΚΕIΟΥ του 32ου ΠΜΔΧ. Στον πίνακα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών περιλαμβάνονται οι βαθμολογίες από 60-100 και  αναδείχτηκε  τρίτος πανελλαδικά, ο Θάνος Τομαρίδης, μαθητής του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας (ΠΜΔΧ) διοργανώνεται κάθε χρόνο, τον μήνα Μάρτιο, από την Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και έχει σκοπό να φέρει τους μαθητές Λυκείου σε επαφή με την «μαγικότερη» των θετικών επιστημών, τη Χημεία.

Στον 32ο ΠΜΔΧ συμμετείχαν συνολικά 1770 μαθητές και μαθήτριες έναντι 1403 μαθητών που μετείχαν στον 31ο ΠΜΔΧ και 1964 που μετείχαν στον 30ο ΠΜΔΧ, δηλαδή παρατηρήθηκε αύξηση της συμμετοχής κατά 26,2%.

Ο συνολικός αριθμός των εξεταστικών κέντρων ήταν 63 σε όλη την Ελλάδα.

Για δεύτερη φορά μετείχαν ενεργά στην διόρθωση των γραπτών του ΠΜΔΧ, τα Περιφερειακά Τμήματα Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης, και σε αυτά προσετέθη το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας τα οποία δήλωσαν εθελοντικά την διαθεσιμότητά τους με βάση τον κανονισμό πραγματοποίησης του ΠΜΔΧ.

Οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να πληροφορηθούν τον βαθμό τους μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία της ΕΕΧ στο τηλέφωνο: 2103821524.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ