Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠαραδόθηκαν τα 65 χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου

Παραδόθηκαν τα 65 χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου

Μητσοτάκης: «Κλείνουμε μια ιστορική εκκρεμότητα για τη Δυτική Ελλάδα»

Στα τέλη Νοεμβρίου έτοιμα και τα τελευταία 10 χλμ. του αυτοκινητόδρομου

Με μια συγκινητική ομιλία και αναφορά στις ζωές που χάθηκαν στον παλιό, επικίνδυνο δρόμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε απόψε το βράδυ τα 65 από τα συνολικά 75 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε κοντά στο Αλποχώρι Ηλείας, παρουσία στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και των κατασκευαστικών εταιρειών που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ημέρα «μέρα χαράς, ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης», τονίζοντας ότι «κλείνουμε μια εκκρεμότητα που έρχεται από το βαθύ παρελθόν και διορθώνουμε μια διαχρονική αδικία για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και των νοτίων Επτανήσων».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το 2019 δεσμεύτηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση του έργου, παρά τα προβλήματα της προηγούμενης εργολαβίας. «Με μεγάλη προσπάθεια όλων, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε έναν δρόμο ασφαλή και σύγχρονο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυκλοφορία στα 65 χιλιόμετρα, από τα Καμίνια της Αχαΐας έως τον Πύργο, ξεκινά αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ τα τελευταία 10 χιλιόμετρα, από τα Καμίνια έως το Μιντιλόγλι, θα δοθούν στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος αναμένεται να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών, να διευκολύνει την καθημερινότητα αγροτών, φοιτητών και επισκεπτών, αλλά και να δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό της περιοχής.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στα θύματα του παλιού δρόμου. «Ας θυμηθούμε αυτούς που δεν είναι σήμερα μαζί μας, επειδή η ελληνική πολιτεία καθυστέρησε δεκαετίες να προσφέρει έναν ασφαλή δρόμο», είπε, κατονομάζοντας μερικά από τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε το έργο των κατασκευαστικών εταιρειών, επισημαίνοντας ότι απασχολήθηκαν 6.000 εργαζόμενοι, και υπογράμμισε τη σημασία ενός δυναμικού κατασκευαστικού κλάδου που μπορεί να υλοποιήσει σύνθετα έργα και στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο μέλλον του οδικού δικτύου, θέτοντας ως επόμενη πρόκληση την επέκταση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Τσακώνα, με αναζήτηση της βέλτιστης χρηματοδότησης.

Ο νέος δρόμος Πατρών – Πύργου, πέρα από υποδομή, αποτελεί πλέον και σύμβολο μιας νέας εποχής για τη Δυτική Ελλάδα.

[Σύνταξη – επιμέλεια: Βασίλης Πανόπουλος]

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ