Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για αναστήλωση και αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας.
Ειδικότερα, αύριο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, υπογράφεται η Σύμβαση και η εγκατάσταση του Αναδόχου για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» σε χώρο του ξενοδοχείου «Τελωνείο» στην Πλάκα.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε στις 18 Απριλίου 2018, τη διαδικασία Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Επιλογή Αναδόχου Εκτέλεσης του Έργου, προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ, όπου η ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών πραγματοποιήθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο λιθόκτιστο γεφύρι των Βαλκανίων και ανακηρυγμένο διατηρητέο ιστορικό μνημείο από το 1972. Η κατάρρευση του ιστορικού μνημείου τον Φεβρουάριο του 2015 είχε προκαλέσει έντονη συγκίνηση στο πανελλήνιο.
Στόχος όλων είναι η πρότυπη αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου, σε παγκόσμιο επίπεδο, με απόλυτο σεβασμό στην τέχνη της παραδοσιακής γεφυροποιίας και του πρωτομάστορα Μπέκα.