Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο 49χρονου στο «Άγιος Ανδρέας» -Τον έδιωξαν...

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο 49χρονου στο «Άγιος Ανδρέας» -Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με το υπό διερεύνηση περιστατικό θανάτου 49χρονου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του συνεστήθη να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Όμως λίγη ώρα μετά ο 49χρονος εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καρβέλης ζήτησε να είναι έτοιμο το πόρισμα της προκαταρκτικής εντός της ημέρας, ενώ παράλληλα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», όπου αναμένεται να παραβρεθούν και όσοι εφημέρευαν το συγκεκριμένο βράδυ στο νοσοκομείο.

Διοικητής 6ης ΥΠΕ για θάνατο 49χρονου: Οι όποιες ευθύνες υπάρχουν θα φθάσουν μέχρι το τελικό στάδιο

«Το περιστατικό θα διερευνηθεί σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν και αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν θα φθάσουν μέχρι το τελικό στάδιο, χωρίς την παραμικρή έκπτωση». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή το περιστατικό θανάτου 49χρονου, έπειτα από την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι «από σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το συμβάν, από τη στιγμή που εισήλθε στο νοσοκομείο ο 49χρονος μέχρι και τη στιγμή που έφυγε από αυτό».

«Εντός 24 ωρών, σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας, θα έχουμε μία πρώτη πορισματική έκθεση και ακολούθως θα γίνουν οι όποιες περαιτέρω διοικητικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και οδύνη του «για το ατυχές περιστατικό, όπου έχασε την ζωή του ένας νέος άνθρωπος» και συμπλήρωσε: «Εκφράζω, επίσης, τη βαθιά οδύνη τόσο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη όσο και της διοίκησης του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ