Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΠωλείται ο «Κωτσόβολος» -Aποχωρεί από την Ελλάδα o βρετανικός Όμιλος Currys

Πωλείται ο «Κωτσόβολος» -Aποχωρεί από την Ελλάδα o βρετανικός Όμιλος Currys

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εκποίηση της εταιρίας λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Κωτσόβολος γνωστοποίησε σήμερα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου βρετανικός Όμιλος Currys.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του όμιλος Currys ανακοινώνει σήμερα ότι αρχίζει την στρατηγική εξέταση της ηγέτιδας στην ελληνική αγορά επιχείρησης Κωτσόβολος, στο πλαίσιο διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώλησή της. Η Κωτσόβολος, που διαθέτει επίσης αναδυόμενη παρουσία στην Κύπρο, είναι μία δυναμική και κερδοφόρος επιχείρηση, με υψηλή αναγνωρισιμότητα, μία ενοποιημένη πλατφόρμα πωλήσεων και ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου κατά τακτικά διαστήματα εξετάζει την δομή του ομίλου με στόχευση την αύξηση της αξίας για τους μετόχους και πιστεύει ότι η ισχύς της Κωτσόβολος, η μακρά ιστορία κερδοφορίας και η ηγετική της θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμησή του Ομίλου. Δεδομένων των έντονα αναπτυξιακών δυναμικών της Ελλάδας και των προοπτικών ανάπτυξης της εταιρίας το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι τώρα είναι η ώρα εξέτασης όλων των επιλογών για την Κωτσόβολος.

Ο επικεφαλής επιχειρησιακής λειτουργίας του Ομίλου, Άλεξ Μπάλντοκ, δήλωσε ότι «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί και έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολος, για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ