Πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο τα εγκαίνια της έκθεσης του Θανάση Βαλαώρα

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  και της Αντιδημάρχου Μαρίας Παπαγεωργίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Αγρινιώτη Εικαστικού και Σκηνογράφου Θανάση Βαλαώρα  με θέμα: “… που με βία μετράει τη γη”

Ο δημιουργός της  έκθεσης Θανάσης Βαλαώρας αναφέρθηκε με συγκίνηση στις παιδικές του μνήμες που συνδέονται με κειμήλια και εικόνες από την Επανάσταση, τονίζοντας ότι όλα τα ξύλα και τα  υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν κουβαλούν την ιστορία πολλών ετών. Αναφέρθηκε ακόμη  στην ιστορία των προγόνων του, στους Βαλαωραίους,  και τα οικογενειακά κειμήλια που έχει διασώσει. Ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου και την ΠΔΕ για τη συνεργασία. Την κ.Βάγια Κωσταντή η οποία επιμελήθηκε την έκθεση, καθώς επίσης και το νεαρό καλλιτέχνη  Χριστόφορο Στάικο για το έργο που προσέθεσε στην έκθεση του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, υπεύθυνος για τις επετειακές  εκδηλώσεις για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση, έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία : “Oφείλουμε να τιμήσουμε τους ήρωες μας, την σπουδαία  επέτειο  του Έθνους. Συνεργαζόμαστε με την κοινωνία, με  δημιουργούς όπως ο Αγρινιώτης Θανάσης Βαλαώρας. Είμαι χαρούμενος για τη συνολική συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Αγρινίου στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του  εμβληματικού σκοπού».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου φανερά συγκινημένος λόγω της βαθιάς φιλίας με τον εικαστικό  είπε : «Χαίρομαι και αισθάνομαι υπερήφανος για τους  δημιουργούς της πόλης μας, για όσους αγαπούν την παράδοση. Το 2021 συνιστά αναμφίβολα έτος ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του μέλλοντος. 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος και την απελευθέρωση του Αγρινίου. Μια χρονιά ορόσημο για τον Τόπο μας».

Πληροφορίες έκθεσης: 

  • Διάρκεια : 26 Μαΐου έως 24 Ιουνίου 2021.
  • Ώρες Λειτουργίας:
  • Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00-22:00
  • Κυριακή 10:00 – 14:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *