Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑστυνομικά ΝέαΠροφυλακιστέα 6 μέλη σπείρας ναρκωτικών που διακινούσαν ηρωίνη και στην Αιτωλοακαρνανία

Προφυλακιστέα 6 μέλη σπείρας ναρκωτικών που διακινούσαν ηρωίνη και στην Αιτωλοακαρνανία

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των εννέα συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που προμήθευε ναρκωτικά σε χρήστες ναρκωτικών σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Άρτα και είχε εξαρθρώσει πρόσφατα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Από τους εννέα συλληφθέντες οι έξι κριθήκαν προφυλακιστέοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας ενώ στους υπόλοιπους τρεις επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Επισημαίνεται ότι ο αρχηγός του κυκλώματος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ εκκρεμεί η απολογία μιας ακόμα συλληφθείσας η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η υπόθεση

Να υπενθυμίσουμε ότι συνελήφθησαν έντεκα μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία και αναζητούνται ακόμη οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22 ατόμων που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών και πολύμηνης συστηματικής έρευνας, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλλεξαν, τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Ειδικότερα, οι 19 δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση,  με δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους και διακινούσαν ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη σε αγοραστές-χρήστες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και  στην Άρτα.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο 39χρονος αλλοδαπός συλληφθείς, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα, με υπαρχηγό τον 44χρονο αδερφό του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Ο 39χρονος έδινε εντολές στον αδερφό, για τον  ακριβή χρόνο και τόπο εισαγωγής των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και την ακριβή  ποσότητα ναρκωτικών που διακινούσαν στην Ελλάδα, την οποία μέσω του δικτύου της οργάνωσης  διέθεταν σε αγοραστές στην Χώρα μας.

Σε ότι αφορά το δίκτυο της εγκληματικής οργάνωσης προέκυψε ότι τα υπόλοιπα 17 μέλη της είχαν τρεις διακριτούς ρόλους : του διαχειριστή, του μεταφορέα και του διακινητή.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ