Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΠρώτο βραβείο σε μαθήτριες του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον Διαγωνισμό...

Πρώτο βραβείο σε μαθήτριες του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος»

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιδί & Κινηματογράφος» ολοκληρώθηκε και οι μαθήτριες του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου χαμογελούν…

Οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου  Κουτσοκώστα Παρασκευή και Περεπή Παναγιώτα πήραν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο εικόνας με το συλλογικό έργο με τίτλο «Η τέχνη δίνει φτερά» στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος».

Βασισμένα στους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης των 19ου και 20ού αιώνα, Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ, μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα εμπνεύστηκαν μικρού μήκους με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τους καλλιτέχνες γνωρίζοντας τα βιωματικά ερεθίσματα, τις τεχνοτροπίες, τα έργα τους και τα κοινά σημεία αναφοράς τους και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν μία ταινία μικρού μήκους με εργαλείο το animation.

Οι ταινίες διεκδίκησαν βραβεία τριών κατηγοριών

Παιδιά από 5-12 ετών (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) δούλεψαν ομαδικά για το γύρισμα της ταινίας και μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές, οι ειδικές στην τεχνική της κινούμενης εικόνας κ.κ. Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου επέλεξαν τις ταινίες που πληρούσαν τα βασικά κριτήρια και ξεχώρισαν σε σχέση με άλλες. Οι ταινίες διεκδίκησαν βραβεία τριών κατηγοριών (Σεναρίου, Εικόνας και Σκηνοθεσίας).

Με πληροφορίες: cinemagazine.gr

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ