Ρυθμική: Η Κελαϊδίτη διεκδικεί Ολυμπιακή πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τασκένδης

Έτοιμη να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και να μπει στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης είναι η Ελένη Κελαϊδίτη, που θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Τασκένδης (16-18 Απριλίου). Πρόκειται για το δεύτερο από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα, που θα διαμορφώσουν την ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη και θα δώσουν τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια του ατομικού αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (13/04), συνοδευόμενη από την προπονήτρια Φωτεινή Κωτσοπούλου, τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Καλινδέρη και τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου.

Τρεις εβδομάδες μετά τα «αποκαλυπτήρια» της Σόφιας, όπου παρουσιάστηκε προερχόμενη από αγωνιστική αποχή μεγαλύτερη του ενός έτους, η 21χρονη αθλήτρια καλείται τώρα να δείξει την ωριμότητά της και να εκτελέσει άπταιστα τα απαιτητικά προγράμματά της και στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα), προκειμένου να βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για το Ολυμπιακό εισιτήριο, χωρίς να υπάρχει πλέον μεγάλο περιθώριο λάθους.

Ο αγώνας της Τασκένδης θα είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις της σειράς των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων, καθώς θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι στο Μπακού (7-9 Μαΐου) και στο Πέζαρο (28-30 Μαΐου), για να αναδειχθεί η τελική ειδική κατάταξη, για τη διαμόρφωση της οποίας θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα πλασαρίσματα κάθε αθλήτριας στο σύνθετο ατομικό, στο σύνολο των τεσσάρων διοργανώσεων.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Κελαϊδίτη δεν κατόρθωσε να τερματίσει ψηλά στην εναρκτήρια διοργάνωση στην Σόφια, θα πρέπει να πετύχει το «3 στα 3» στους εναπομείναντες αγώνες, ελαχιστοποιώντας τα σφάλματα σε κάθε εκτέλεση των προγραμμάτων της.

Την Ολυμπιακή πρόκριση θα κατακτήσουν τρεις αθλήτριες από ισάριθμες χώρες, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν ήδη εξασφαλίσει διπλή εκπροσώπηση για το Τόκιο (Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Λευκορωσία).
Ωστόσο, άλλο ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το τελευταίο, θα δοθεί μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), επίσης βάσει της βαθμολογίας στο σύνθετο ατομικό και με τους ίδιους περιορισμούς για τις υποψήφιες χώρες.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης θα αρχίσει την Παρασκευή (16/04) με τα προγράμματα σε στεφάνι και μπάλα, ενώ το Σάββατο (17/04) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν στις κορύνες και στην κορδέλα. Από το βαθμολογικό άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα προκύψει η κατάταξή τους στο σύνθετο ατομικό. Την Κυριακή (18/04) θα διεξαχθούν οι επιμέρους τελικοί των οργάνων, οι οποίοι πάντως δεν λαμβάνονται υπόψη για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Το πρόγραμμα των αγώνων, σε ώρες Ελλάδας:

Παρασκευή 16 Απριλίου
08:00 – 14:55: 1ο σκέλος σύνθετου ατομικού: Στεφάνι, Μπάλα
(Κελαιδίτη: Β΄ Όμιλος, 09:35 – 11:05)

Σάββατο 17 Απριλίου
08:00 – 14:55: 2ο σκέλος σύνθετου ατομικού: Κορύνες, Κορδέλα
(Κελαιδίτη: Β΄ Όμιλος, 08:00 – 09:30)

Κυριακή 18 Απριλίου
10:00 – 10:30: Τελικοί οργάνων: Στεφάνι
10:00 – 11:05: Τελικοί οργάνων: Μπάλα
12:10 – 12:40: Τελικοί οργάνων: Κορύνες
12:45 – 13:15: Τελικοί οργάνων Κορδέλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *