Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex

Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex

Η Τουρκία εξέδωσε navtex με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες  στο Αιγαίο, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις.

Η έκδοση της Navtex ήρθε τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, Χάικο Μας, με επίκεντρο τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

“Η Άγκυρα αγνοεί την προτροπή μας να δώσει τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της”, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η Άγκυρα είχε ανακοινώσει και NAVTEX για γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ