Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΣε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου Λαογραφικού Μουσείου Παλαιομάνινας

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου Λαογραφικού Μουσείου Παλαιομάνινας

Πραγματοποιήθηκαν σε ευχάριστο και παράλληλα συγκινητικό κλίμα τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Παλαιομάνινας από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου.

 Αφού τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία του Πάτερ του χωριού, του προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Συλλόγων της Παλαιομάνινας, του προέδρου της Τ.Κ. Παλαιομάνινας και αρκετών πολιτών, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Γεωργούλας λαμβάνοντας το λόγο είπε πως ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα. Παραδόθηκε έτοιμο και εγκαινιάστηκε στο κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου, το Λαογραφικό Μουσείο της Παλαιομάνινας, που χρόνια το σκεφτόμασταν και το δουλεύαμε, αλλά τώρα έγινε πραγματικότητα»

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας για τα εγκαίνια,  η περιήγηση στο Μουσείο από τους παρευρισκόμενους και τα κεράσματα.

Πρόκειται για ένα κτίριο χτισμένο πολλά έτη πριν, που χάρη στην Κοινωφελή Επιχείρηση απέκτησε Ιστορική, πολιτιστική και πολιτισμική σημασία για τον τόπο , για το Ξηρόμερο και το Δήμο , για το χωριό της Παλαιομάνινας αλλά και για όλους τους επισκέπτες της περιοχής.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου ύστερα από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου η Σαυρία, του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαιομάνινας και της Εταιρείας Φίλων Μνημείων της Παλαιομάνινας και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, το πήρε ζεστά στα χέρια της και πλέον τα αποτελέσματα  είναι ορατά.

Στο Λαογραφικό Μουσείο υπάρχουν αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, αγροτικά εργαλεία, φορεσιές, γενικά οι μνήμες του Ξηρομέρου πολλών ετών πίσω. “Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δωρητές, που παραχώρησαν το υλικό που κοσμεί το Λαογραφικό Μουσείο” αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΥΞ Κ.  Γεωργούλας σε ανακοίνωση και συνεχίζει:

“Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης που ομόφωνα στήριξε αυτές τις αποφάσεις, τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη που ήταν κοντά σ’ αυτή την προσπάθεια, τους Συλλόγους, όλους όσοι δούλεψαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Καλή ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο της Παλαιομάνινας και καλή αρχή σ’ αυτό το ταξίδι πολιτισμού για το Δήμο μας”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν o Αντιδήμαρχος κ. Τσάρκος Βασίλειος, Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ναούμης Νικόλαος, ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομάνινας κ. Σπανός Βαγγέλης και ο κ. Κουτουβέλης Κώστας μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Φίλων Μνημείων της Παλαιομάνινας.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ