Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΣεμινάριο πολεμικής τέχνης Τάι Τσι Τσουάν στο Αγρίνιο

Σεμινάριο πολεμικής τέχνης Τάι Τσι Τσουάν στο Αγρίνιο

Τρίωρο σεμινάριο πάνω στην τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν την πολεμική τέχνη της υγείας, της ευεξίας και της αφύπνισης της εσωτερικής ενέργειας Τσι, διεξήχθη στο Αγρίνιο την Πέμπτη το απόγευμα 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος), για όλες τις ηλικίες και όλων των επιπέδων και φύλλου.

Δίδαξε ο Γκραντ Μάστερ Sijo Michel Elias Hawi, Ιδρυτής της απαράμιλλης τέχνης Τάι Νέι Τσουάν και Πρόεδρος της “Διεθνούς Ένωσης Μαύρων Ζωνών” – “ΙΒΒΑ”, η μεγαλύτερη και η αρχαιότερη στο Δυτικό Ημισφαίριο, μετά από κάλεσμα του Μάστερ Καψάλη Απόστολου, εκπαιδευτή του “Αθλητικού Συλλόγου Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών Αιτωλ /νιας”

Στο σεμινάριο παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κος Γκρίζης Νικόλαος ο οποίος δέχθηκε συγχαρητήρια από τον Γκράντ Μάστερ Michel Elias Hawi που στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, όπως επίσης του τόνισε πόσο τυχερό είναι το Αγρίνιο που έχει έναν εκπαιδευτή σαν τον Κο Καψάλη Απόστολο, αλλά και αθλητές του “Αθλητικού Συλλόγου Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών Αιτωλ /νιας” και γονείς αυτών.

Όμως, η μεγαλύτερη στιγμή της όλης διοργάνωσης, ήταν όταν η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων της πόλης μας με δύο ακόμα μέλη του συλλόγου, μπήκαν και ασκήθηκαν με την ομάδα για πάνω από 15 λεπτά, μετά από πρόσκληση του εκπαιδευτή Καψάλη Απόστολου.

Το Δ.Σ. του “Αθλητικού Συλλόγου Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών Αιτωλ/νιας” και ο εκπαιδευτής Καψάλης Απόστολος, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού της πόλης κ. Γκρίζη Νικόλαο για την θετική στάση και την στήριξη που δείχνουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ελπίζει ότι το μέλλον θα είναι ακόμα πιο δημιουργικό και εποικοδομητικό.

 Το Τάι Τσι Τσουάν

  • Eίναι μία Κινέζικη Πολεμική Τέχνη Χιλιετιών.
  • Ο τρόπος ζωής στις σύγχρονες, τεχνολογικά αναπτυγμένες κοινωνίες παράγει αναμφίβολα μεγάλη ένταση, με όλες τις ψυχοσωματικές της επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία (σωματική, ψυχική & πνευματική).
  • Η αρχαία πολεμική τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν είναι μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους καταπολέμησης της έντασης, του στρες, του άγχους και άλλων ψυχοσωματικών παθήσεων.
  • Στην Κίνα και την Ιαπωνία χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στην πρόληψη και τη θεραπεία διάφορων ασθενειών, όσο και για την καλλιέργεια μιας ισορροπημένης φυσικής κατάστασης.
  • Με την πρακτική και εξάσκηση στο Τάι Τσι Τσουάν αποκτά ο άνθρωπος εσωτερική δύναμη, ισορροπία αλλά και ένα τρόπο για αποτελεσματική αυτοάμυνα.
  • Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα του Τάι Τσι Τσουάν, μάθετε βασικές σειρές κινήσεων, εμπλουτίστε την καθημερινή σας ζωή με το Τάι Τσι Τσουάν, ανακαλύψτε γιατί το Τάι Τσι Τσουάν μπορεί να το εξασκεί οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλουσωματότυπου, ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας, θρησκείας, καταγωγής.
  • Είναι η τέχνη που ασκούσαν και ασκούν ακόμα και σήμερα, πέρα από όλα τα προηγούμενα που προαναφέραμε, οι Κινέζοι πρώτα και τώρα ολόκληρος ο κόσμος, γιατί πέρα από την σωματική άσκηση είναι και μία μέθοδο αυτοάμυνας, για ευεξία, για την απόκτηση ενέργειας του σώματος και για (πρόληψη και θεραπεία) διάφορων σωματικών, αλλά και ψυχολογικών παθήσεων.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ