ΑρχικήΕλλάδαΣκηνές πανικού στα Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία

Σκηνές πανικού στα Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στα Πετράλωνα, όταν μια τετραώροφη πολυκατοικία στην οδό Αλκμήνης 22 κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μετατρεπόμενη σε μια άμορφη μάζα από μπετόν και σίδερα.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι για εγκλωβισμένους, καθώς οι τέσσερις διαμένοντες θεωρούνταν ότι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία εντοπίστηκαν εκτός της πολυκατοικίας, γεγονός που απέτρεψε το ενδεχόμενο τραγωδίας. Παρά ταύτα, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την περίπτωση που υπάρχει άτομο που δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, δίπλα στην πολυκατοικία βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες κατεδάφισης ενός διώροφου κτίσματος, προκειμένου να ανεγερθεί νέα πενταώροφη οικοδομή με υπόγειο. Οι εργασίες αυτές εξετάζονται ως πιθανή αιτία της κατάρρευσης.

Η Αστυνομία έχει προσαγάγει πέντε εργάτες και τον ιδιοκτήτη της διπλανής οικοδομής όπου γίνονταν οι εργασίες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του συμβάντος.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, ειδικό διασωστικό όχημα και δύο σκύλους έρευνας και διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ, που συνεχίζουν να ερευνούν τα συντρίμμια.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ οι Αρχές αναμένεται να εξετάσουν διεξοδικά τα αίτια της κατάρρευσης και τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από τις εργασίες στο διπλανό οικόπεδο.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ