Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Καμμένος: Σε υποβάθμιση και απαξίωση οδηγείται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου

Στ. Καμμένος: Σε υποβάθμιση και απαξίωση οδηγείται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Σταύρος Καμμένος, επισκέφθηκε χθες την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου συνοδευόμενος από υποψήφιες του συνδυασμού του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στην συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

“Η ανάγνωση παιδικών βιβλίων, από τη βρεφική ηλικία ακόμη, δίνει στο παιδί μια ακόμη ευκαιρία να αναπτύξει καλύτερα τις  γλωσσικές του ικανότητες, να αναπτύξει φαντασία και ενσυναίσθηση και με τη βοήθεια της φιλαναγνωσίας, να χτίσει γερά θεμέλια πάνω στα οποία, στη συνέχεια, θα στηριχθούν οι ικανότητές του για ανάγνωση και μάθηση.

Γι αυτούς όλους τους λόγους, τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία για την επαφή κάθε παιδιού με το παιδικό βιβλίο είναι πολύ σημαντικά.

 “Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ενεργοποίηση μετά από 32 χρόνια του Ν.1566/85 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών στα σχολεία,  με την λειτουργία  1575  Σχολικών Βιβλιοθηκών ανα την Ελλάδα (19 στα σχολεία της Αιτωλ/νίας), που συμπληρώνει ένα έλλειμμα δεκαετιών.

 Δυστυχώς, στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη που θα μπορούσε με την ενίσχυση και την δημιουργική λειτουργία της, να βοηθήσει στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, οδηγείται από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε απαξίωση και υποβαθμισμένη λειτουργία.

Αφότου άνοιξε πάλι, μετά την συλλογή 2500 υπογραφών συμπολιτών μας, (μεταξύ των και πολλά μέλη της παράταξής μας) ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά με την ύπαρξη και σωστή λειτουργία της.

Όταν βρέχει, σε υποδέχονται κουβάδες που μαζεύουν το νερό που στάζει για χρόνια από τη στέγη, την ίδια στιγμή που δεν αξιοποιήθηκε από τον Δήμο κανένα κονδύλι που η πολιτεία διέθεσε, για επιδιόρθωση των δημοτικών κτιρίων.

Βιβλία παραμένουν αποθηκευμένα, αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος υπάλληλος για να τα καταγράψει και να τα αρχειοθετήσει, την ίδια στιγμή που η ποιότητα και η ποσότητα των διαθέσιμων βιβλίων, δεν τιμά μια πόλη με τον παιδικό και μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Αγρινίου.

Το λιγοστό προσωπικό (μία υπάλληλος – τις απογευματινές μόνο ώρες Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή) με τακτική επισκεψιμότητα 20 παιδάκια (σε δυο γκρούπ των 10) και ευκαιριακή ενασχόληση των υπαλλήλων από τη διπλανή Δημοτική Βιβλιοθήκη, στις επισκέψεις των σχολείων, δεν είναι αρκετά για την κανονική λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης μιας μεγάλης πόλης όπως το Αγρίνιο.

Θετική η διοργάνωση με τη συμβολή ντόπιων παιδικών συγγραφέων συναντήσεων με τα σχολεία της πόλης και η διοργάνωση έκθεσης με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών από τον Δήμο Αγρινίου, ωστόσο ευκαιριακή, αφού δεν έχει φροντίσει να υπάρχει κομμάτι των βιβλίων των ντόπιων συγγραφέων στην Παιδική Βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει μέριμνα για συνεχή προγράμματα και δράσεις φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με τα σχολεία, δεν υπάρχουν καθιερωμένες υπαίθριες εκθέσεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών, ούτε φυσικά ενίσχυση και διασύνδεση με τις σχολικές βιβλιοθήκες της πόλης.

Με τη σκέψη μας σε όλα τα παραπάνω, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σταύρος Καμμένος, με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, επισκέφθηκε χθες, 2 Απριλίου, με τις υποψήφιες του συνδυασμού του κ. Λιάτσου Χριστοφορούλα εκπαιδευτικό Π.Ε. και την κ. Νατάσα Παπασάϊκα, πρόεδρο συλλόγου γονέων 17ου Δημ. Σχ. Αγρινίου, την Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.

Χάρισε συμβολικά παιδικά βιβλία και ενημερώθηκε από την κυρία Χατζή για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης”.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ