Στη Ρωσία για το Ευρωπαϊκό η ελληνική αποστολή Cheerleading

Για την Ρωσία αναχώρησε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, η ελληνική αποστολή του Cheerleading, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη από 28 έως 30 Ιουνίου.

Ομάδες από 24 χώρες θα διαγωνιστούν στην Sibur Arena της Ρωσικής Πρωτεύουσας. Την Ελλάδα εκπροσωπούν 3 αγωνιστικά ζευγάρια. Από τον Σύλλογο Εύαθλοι Τρικάλων, η Ευαγγελία Βενέτη με τoν Φίλιππο Θεοχάρη, που είχαν εκπροσωπήσει την χώρα μας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ορλάντο, θα διαγωνιστούν στην κατηγορία Senior Double Cheer Hip Hop. Παράλληλα, το Ελληνικό Αστέρι με τις Συμεωνίδου-Καραμυτηλίου και Αποστόλου-Μπαϊρακταρίδου, διαγωνίζεται στην κατηγορία DoubleCheer Freestyle Pom σε ηλικίες Senior και Junior αντίστοιχα. Τα τρία ζευγάρια, βάση προγράμματος, αγωνίζονται το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου.

Της ελληνικής αποστολής ηγείται η  Γενική Γραμματέας και υπεύθυνη εθνικών ομάδων Ευαγγελία Κρητικού, μαζί με την Ταμία Πελαγία Μπελμέμη Φωστιέρη.

Τέλος, μετά και την αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου, η προεπιλογή αθλητριών για την Εθνική Ομάδα Cheerleading για την κατηγορία JUNIOR FREESTYLE POM, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020 στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αθλήτριες από πολλές ομάδες, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αξιολογήθηκαν και προεπιλέχθηκαν για την τελική επιλογή που θα γίνει από την προπονήτρια Mandy Pruett Borgelt, στις 14 Ιουλίου 2019, η οποία έρχεται από την Αμερική αποκλειστικά για την πρώτη εθνική ομάδα που δημιουργεί η ομοσπονδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *