Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΣτη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Μαυρομμάτης & Διαμαντόπουλος -Συμμετείχαν σε εκδήλωση για τον...

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Μαυρομμάτης & Διαμαντόπουλος -Συμμετείχαν σε εκδήλωση για τον Φιλελληνισμό

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα φιλελληνισμού και τον Λόρδο Βύρωνα παρέστη σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, ως επίσημος προσκεκλημένος του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Προσκεκλημένος  στην ιδιαίτερα τιμητική αυτή ημέρα για το Μεσολόγγι ήταν και ο δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες της Εξόδου του Μεσολογγίου και στη συνέχεια ακολούθησαν 19 κανονιοβολισμοί ως ένδειξη τιμής για τον Λόρδο Βύρωνα.

«Τιμάμε τους προγόνους μας καθώς αυτοί άνοιξαν το δρόμο για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Η ηρωική θυσία των Εξοδιτών θα αποτελεί στους αιώνες σύμβολο  αγνής φιλοπατρίας. Οφείλουμε όλοι μας και ως Μεσολογγίτες και ως Έλληνες να σταθούμε αντάξιοι των Προγόνων μας», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στη συνέχεια της ημέρας ακολούθησαν ιστορικές αναλύσεις και προβολή κινηματογραφικού υλικού για τον Φιλελληνισμό και την σημασία του στον Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ