Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣτην εφορία μόνο με… ραντεβού

Στην εφορία μόνο με… ραντεβού

Τα στοιχεία επικοινωνίας για ραντεβού με ελεγκτικές υπηρεσίες Α.Α.Δ.Ε. στην Δυτική Ελλάδα

Αποβλέποντας τόσο στην καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων όσο και την αποτελεσματικότερη  λειτουργία  των  υπηρεσιών  της , η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),  με  Οδηγίες  του Διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζει νέα διαδικασία που θα ακολουθείται κατά την προσέλευση των φορολογουμένων ή των νομίμων εκπροσώπων τους, για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους

  • στα Τμήματα  Ελέγχου  των  Δ.Ο.Υ.
  • στα Ελεγκτικά  Κέντρα  (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.)
  • στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και
  • στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Ειδικότερα, πλέον η προσέλευση πραγματοποιείται, αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (Γραμματεία) των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη τους.

Για να κλείσετε ραντεβού με την εφορία

  • Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω αιτήματος, το οποίο:-υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία ή-αποστέλλεται με  οποιοδήποτε  πρόσφορο  μέσο  (ταχυδρομείο,  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ).
  • Προσερχόμενος, ο ενδιαφερόμενος θα απευθύνεται στη Γραμματεία της υπηρεσίας, όπου θα του χορηγείται κάρτα με την ένδειξη, «Επισκέπτης», και την οποία θα φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Υπηρεσία.
  • Να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των φορολογουμένωνπρέπει να φέρουν μαζί τους τα σχετικά νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Παράλληλα, η Α.Α.Δ.Ε. επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά  αρμοδιότητα  Ελεγκτικές  Φορολογικές  Υπηρεσίες,  μέσω  της  ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (webbasedapplication), στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της.

Διευκρινίζεται ότι, ως προς τις Δ.Ο.Υ., η νέα αυτή διαδικασία επισκέψεων θα αφορά μόνο τα Τμήματα Ελέγχου και όχι τα υπόλοιπα τμήματα υποδοχής κοινού.

Στοιχεία επικοινωνίας για ραντεβού με ελεγκτικές υπηρεσίες Α.Α.Δ.Ε. στην Δυτική Ελλάδα

  • Αγρινίου: 2641363845 – 26413-63842 – doy.agrinioy@2690.syzefxis.gov.gr
  • Α΄ Πατρών: 2613621102, 103, 104 – 2610-220183 – syzefxis@2697.syzefxis.gov.gr
  • Πύργου: 2621363201, 26213-63292 – syzefxis@2710.syzefxis.gov.gr
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ