Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΣτο 3ο Λύκειο Αγρινίου & στο Γυμνάσιο Θέρμου η Αντιπεριφερειάρχης...

Στο 3ο Λύκειο Αγρινίου & στο Γυμνάσιο Θέρμου η Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά

Η Αντιπεριφερειάρχης με την ευκαιρία του νέου ξεκινήματος για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές, τους καθηγητές και δασκάλους, αλλά και τους γονείς, στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα, καλή και δημιουργική χρονιά. Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε τα παιδιά να μάθουν, αλλά και να αποκτήσουν αγωγή, να διαπλάσουν προσωπικότητα. Είμαι αισιόδοξη  και πιστεύω ότι θα συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς το πλαίσιο της Παιδείας μας αν θέλουμε αυτή την αυτογνωσία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν στον τόπο τους να δημιουργήσουν σε αυτόν και δεν θα υποχρεωθούν να ξενιτευτούν γιατί η χώρα τους θα καταρρέει.

Ειδικά σε ό, τι αφορά την σχολική στέγη στον δήμο Θέρμου, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώσαμε το 2016 την στέγαση του Γυμνασίου Θέρμου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2007-2013, σε ένα  ιστορικό, πέτρινο και αρχιτεκτονικά διατηρητέο κτίριο, αναβαθμίζοντάς το ενεργειακά και καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, βρίσκεται υπό ανέγερση το Λύκειο Θέρμου, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες 120 μαθητών Λυκείου πληρώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται για κτίριο όπου στεγάζεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σε αυτή τη συνεχή μάχη στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι δίπλα στους πρωταγωνιστές που είναι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Απτό παράδειγμα είναι η ανοικτή πρόσκληση που υπάρχει για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων προκειμένου να τα αναβαθμίσουμε και να τα κάνουμε πιο λειτουργικά. Δε θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο τίποτε που αναλογεί στην Παιδεία στην Περιφέρεια και στην Αιτωλοακαρνανία μας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους»

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ