Στο Αγρίνιο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης

Συμμετείχε στο Πανελλήνιο συνέδριο ζιζανιολογίας & σε εκδήλωση του Σύριζα Αιτωλοακαρνανίας στο επιμελητήριο

Την έναρξη των εργασιών του 20ού επιστημονικού συνεδρίου της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας στο Αγρίνιο κήρυξε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο Υπουργός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου από την πόλη του Αγρινίου, αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει να διαδραματίσει η επιστήμη σε τρεις τομείς:

  • στη διασφάλιση και ανάπτυξη της παραγωγής,
  • στην ολιστική θεώρηση της οικονομίας της παραγωγής και
  • στην περιβαλλοντική και οικολογική διάσταση της αντιμετώπισης των ζιζανίων.

Με δεδομένο ότι πολλές δραστικές ουσίες ζιζανιοκτόνων καταργούνται, ο κ. Αραχωβίτης τους κάλεσε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε ο τομέας της έρευνας να μπορέσει να αναπτύξει νέες εναλλακτικές μεθόδους και νέες δραστικές ουσίες και σκευάσματα φυτοπροστασίας, προς όφελος του παραγωγού, του περιβάλλοντος και του καταναλωτή. Και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Αραχωβίτης μίλησε σε εκδήλωση της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο, με θέμα «Νέα ΚΑΠ – Προοπτικές».

Εκεί ο υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε: “Tο Αγρίνιο είναι μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές, η οικονομία της περιοχής είναι καθαρά αγροτική, καθώς βασίζεται στον πρωτογενή τομέα με την βρώσιμη ελιά να κυριαρχεί. Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα όπως τα εσπεριδοειδή που είναι το ίδιο αποδοτικά για την περιοχή και γνωστά για την ποιότητά τους. Ξεκινώντας την νέα καλλιεργητική σεζόν πρέπει να συζητήσουμε για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, πολλά από τα οποία έχουν επιλυθεί και πρέπει να τα προβάλουμε, να δούμε επίσης ποια προβλήματα πρέπει να επιλύσουμε και να συζητήσουμε για τη νέα ΚΑΠ που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης. Η νέα ΚΑΠ επί της ουσίας είναι πόροι για την χώρα που κατευθύνονται και κατευθύνουν την πρωτογενή παραγωγή και η αξιοποίησή τους για την Κυβέρνηση είναι μέγιστης προτεραιότητας” και κατέληξε “Νιώθουμε μεγάλη ευθύνη για τα επόμενα χρόνια, το μέλλον της χώρας και των αγροτών. Είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική σε κατεύθυνση τέτοια ώστε να στηρίξουμε τον μικρό και μεσαίο Έλληνα παραγωγό και την ελληνική παραγωγή, γιατί και η μεταποίηση είναι παραγωγή. Ο αγροτικός κόσμος αναγνωρίζει τα δείγματα γραφής μας το χρονικό διάστημα που είμαστε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και είμαι βέβαιος πως αυτό θα φανεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *