Στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες της Κύπρου ο Δ. Κωνσταντόπουλος

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εκπροσώπησε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών από τον δήμο Αθηναίων και την Πρεσβεία της Κύπρου.

Μετά την ολοκλήρωση της επιμνημόσυνης δέησης ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες αδελφούς μας κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Μια εθνική τραγωδία της οποίας ο λαός της Κύπρου συνεχίζει μέχρι σήμερα να υφίσταται. Έχουμε ιστορικό χρέος αλλά και χρέος απέναντι στον Κυπριακό λαό να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη ζωντανή γι’ αυτή την εθνική καταστροφή, για την προσφυγιά στην οποία καταδικάστηκαν δεκάδες χιλιάδες αδελφοί μας και τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτικών και αμάχων.

Όπως επίσης, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την επίλυση του Κυπριακού. Για τον τερματισμό της συνεχιζόμενης κατοχής και τη διαμόρφωση μιας λύσης λειτουργικής και βιώσιμης. Είναι ζήτημα δημοκρατικής και ηθικής τάξης. Είναι, όμως και υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη στην περιοχή. Να καταστεί η Κύπρος ένα επανενωμένο κράτος, με πλήρη κυριαρχία, πλήρη ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα. Απαλλαγμένο από ξένα κατοχικά στρατεύματα και μονομερή «δικαιώματα» επέμβασης τρίτων χωρών. Η Ελλάδα ήταν και είναι δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι Έλληνες ήταν και είναι δίπλα στους Κυπρίους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί έως ότου η Κύπρος επανενωθεί ξανά και αποκατασταθούν τα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες του Κυπριακού λαού.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *