Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΣτο Δήμο Μεσολογγίου οι Δημοτικές Αλυκές Τουρλίδας

Στο Δήμο Μεσολογγίου οι Δημοτικές Αλυκές Τουρλίδας

Αναβαθμίζεται η ξεχρεωμένη πλέων επιχείρηση

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου ενέκρινε κατά την τελευταία συνεδρίαση τον Ισολογισμό Λήξης εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας Μεσολογγίου.

Η «Έγκριση Ισολογισμού Λήξης εκκαθάρισης της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας Μεσολογγίου», ολοκληρώνει μια μακροχρόνια διαδικασία που ξεκίνησε το 2010. Με την έγκρισή της, δικαιώματα χρήσης, εγκαταστάσεις και μηχανήματα περιέρχονται  πλέον πλήρως στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ξεχρεώθηκε η επιχείρηση

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες αλλά και ενεργώντας συντονισμένα, κατάφερε να ξεχρεώσει την Δημοτική Επιχείρηση των Αλυκών Τουρλίδας, καλύπτοντας υποχρεώσεις πολλών ετών που έφταναν στο ύψος των 900.000 €.

Αποκατέστησε την περιουσία των δημοτών και ετοιμάζεται να παραδώσει ένα νέο αναπτυξιακό «εργαλείο».

Η αναβάθμιση του χώρου

Έχει ήδη ξεκινήσει με την πλήρη ανακατασκευή κτηρίου που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Άλατος, ενώ άμεσα θα προχωρήσουν άλλες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής («τηγάνια», παραδοσιακά εργαλεία συλλογής άλατος) καθώς και των δυνατοτήτων της για αναψυχή.

Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα θα δημοπρατηθεί το κατάστημα των Αλυκών, καθώς εξέλειπε πλέον κάθε ανασταλτική διαδικασία.

Ολοκληρώνοντας δε την εισήγησή του ο Νίκος Καραπάνος απευθύνθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ζητώντας στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις για καλύτερη αξιοποίηση της περιοχής.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ