Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου για τα αντισταθμιστικά των Υδροηλεκτρικών Σταθμών του Αχελώου

Τις θέσεις τριών Δήμων για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τη λειτουργία των Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμών (ΥΗΣ) του Συγκροτήματος Αχελώου παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος.

Το ζήτημα τέθηκε από τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμίση και Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή κατά την 5η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Φιλιππιάδα.

Πρόταση για διεύρυνση των αντισταθμιστικών μέτρων

Τότε προτάθηκε η διεξοδική διερεύνηση των αντισταθμιστικών, λόγω αποκλεισμού των Μεγάλων ΥΗΣ από την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους σε αντιδιαστολή με τους Μικρούς ΥΗΣ, καθώς και τη δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης που θα άρει αυτόν τον άδικο αποκλεισμό.

Τέλος αποδίδει η ΔΕΗ μόνο για το Μικρό ΥΗΣ του Στράτου II και όχι για τα άλλα τρία μεγαλύτερα

Όπως τόνισε ο κ. Σκορδόπουλος κατά την ομιλία του με θέμα «ΔΕΗ και Αντισταθμιστικά Ωφελήματα»: «H Επιχείρηση Ηλεκτρισμού οχυρωμένη πίσω από την αβάσιμη και ατεκμηρίωτη  νομοθετική διάκριση Μεγάλων και Μικρών ΥΗΣ αποδίδει τέλος μόνο για το Μικρό ΥΗΣ του Στράτου II, και όχι για τα άλλα τρία μεγαλύτερα, τα οποία προσφέρουν στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας πολύ μεγαλύτερες ποσότητες¨, προσθέτοντας ότι «για την κατασκευή τους έγιναν πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις και προκλήθηκαν μεγαλύτερα προβλήματα στις περιοχές αυτές».

Ακόμα, ο κ. Σκοδόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αποτελέσει κοινή πεποίθηση όλων «ότι απαιτείται η άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας. Είναι ευθύνη της, είναι υποχρέωση της όταν θέλουμε να μιλάμε για ένα κράτος κοινωνικά δίκαιο».

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δημόσιας παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καίριων ζητημάτων, τα οποία έχει επεξεργαστεί το Δίκτυο τα προηγούμενα χρόνια. Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος είναι ο Γεν. Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *