Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΣτους Δήμους η ευθύνη για τον αριθμό των συμμετεχόντων πωλητών στις λαϊκές...

Στους Δήμους η ευθύνη για τον αριθμό των συμμετεχόντων πωλητών στις λαϊκές αγορές

Στις τοπικές δημοτικές Αρχές ανατίθεται η ευθύνη για τον αριθμό των συμμετεχόντων πωλητών στις λαϊκές αγορές ενώ μένει ανοικτό το ενδεχόμενο επανακαθορισμού της αναλογίας ατόμου ανά τ.μ. και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ατόμων στα σούπερ μάρκετ.

Αυτά προβλέπονται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε εχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με βάση τη νέα ρύθμιση η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το 70% των αδειών

Με βάση τα νέα μέτρα, αν οι τοπικές δημοτικές Αρχές θεωρήσουν ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα αποσυμφόρησης των λαϊκών αγορών της διοικητικής τους ευθύνης, προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, μπορούν να προβλέψουν, με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, περαιτέρω μείωση των συμμετεχόντων πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών, σε σχέση προς το ποσοστό που οριζόταν σε προγενέστερες υπουργικές αποφάσεις και στην ΠΝΠ της 25ης Φεβρουαρίου. Με βάση τη νέα ρύθμιση η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το 70% των αδειών.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ γίνεται με ευθύνη των διοικήσεών τους διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Πάντως στη νέα ΠΝΠ προβλέπεται πως με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μπορεί να επανακαθοριστεί η αναλογία ατόμου ανά τετραγωνικό μέτρο και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ατόμων.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ