Συγκέντρωση σχολικών ειδών από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Σε λίγες ημέρες αναφέρει ανακοίνωη του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος, θα ζητηθεί από τις οικογένειές των μαθητών, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

Δυστυχώς η χρονιά αυτή είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε σαν ανθρωπότητα αλλά και σαν πατρίδα. Η υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας δημιούργησε πολλούς ανέργους οικογενειάρχες και οικογένειες με έντονα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα.

Παράδειγμα ενός περιστατικού στις ΗΠΑ

Έλληνας δημοσιογράφος, που βρέθηκε στην Αμερική, διηγήθηκε το εξής περιστατικό: Στο υπόγειο του μετρό της Νέας Υόρκης, καθόταν μια κοπέλα σε άθλια κατάσταση, ζητώντας ελεημοσύνη.
Ο δημοσιογράφος της πλησίασε. Την κοίταξε με συμπόνια και έδωσε τον οβολό του. «Σ’ ευχαριστώ που γύρισες να με κοιτάξεις», του είπε.
Προσέξτε: Δεν είπε: «σε ευχαριστώ που μου έδωσες κάτι», αλλά «που γύρισες να με κοιτάξεις». Αυτό το ενδιαφέρον να δείξουμε κι εμείς αδερφοί μου! Την συμπόνια μας θα μετρήσει ο Θεός! Έστω ένα μολύβι και ένα τετράδιο θα πιάσει τόπο!

Κάλεσμα για ενίσχυση της προσπάθειας του Ναού

«Σας καλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια μας στη συγκέντρωση σχολικών ειδών, όπως τσάντες και κασετίνες, τετράδια, είδη γραφής, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, τα οποία συγκεντρώνονται στο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου και θα διανεμηθούν τις προσεχείς ημέρες.
Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *