Δύο ημεδαποί άνδρες συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Αιτωλικό, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων – ερευνητών σε θέματα συνδρομητικής τηλεόρασης. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες λειτουργούσαν, αντίστοιχα, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία αναμεταδίδονταν σε τηλεοράσεις αθλητικά γεγονότα μέσω συνδρομητικών καναλιών, χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες εταιρείες.
Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση της νομοθεσίας συνεχίζονται.

Εφημερίδα Δυτικής Ελλάδας
Χαραλαμπίδη 6, Αγρίνιο
Τηλ. 2641023138
Fax 2641023148
Email: info@neaait.gr


