«Συμμαχία Πολιτών»: Συνεχίζουμε μαζί με την κοινωνία τον δικό μας δρόμο

Στην ιδρυτική της διακήρυξη, αναφέρεται με ανακοίνωση της,  η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμητσόπουλο, τονίζοντας πως η παράταξη “δεν δημιουργήθηκε μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων, αλλά από την ανάγκη να εκφράσουμε το μεγάλο μέρος της κοινωνίας που νιώθει ότι σήμερα δεν έχει φωνή και βρίσκεται στο περιθώριο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Φίλες και φίλοι, όπως αναφέρουμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη, η «Συμμαχία Πολιτών» είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία που δεν δημιουργήθηκε μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων, αλλά από την ανάγκη να εκφράσουμε το μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας που νιώθει ότι σήμερα δεν έχει φωνή και βρίσκεται στο περιθώριο.

Ακριβώς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με την συμμετοχή μας εδώ και 3 μήνες περίπου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου με τις θέσεις μας πάνω σε σημαντικά ζητήματα αλλά και με ερωτήσεις και προτάσεις που αφορούν όλη την κοινωνία.

Α. Καταψηφίσαμε τον απολογισμό και τον ισολογισμό για το 2018 καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020. Όχι επειδή έχουμε διάθεση μηδενισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής αλλά γιατί παρά τα όσα θετικά περιλαμβάνουν πιστεύουμε ότι συνολικά δεν απηχούν, ούτε δίνουν λύσεις στις πραγματικές ανάγκες τις κοινωνίας.

Β. Καταθέσαμε ερωτήσεις για θέματα που αφορούν κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια:

– για την τραγική κατάσταση της σχολικής στέγης με 24 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μην έχουν δικά τους κτήρια αλλά να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και στις περισσότερες περιπτώσεις ακατάλληλα κτήρια,
-για την εθνική οδό «καρμανιόλα» όπου χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές,

-για την μηδενική χρηματοδότηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει χάρη στο φιλότιμο εκπαιδευτικών και μαθητών,
-για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση των πεζόδρομων της πόλης, που τελικά εξυπηρετούν όλους τους άλλους εκτός των πεζών.

Γ. Καταθέσαμε ψήφισμα υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας (διαχείριση απορριμμάτων, πράσινο κλπ) ενώ με συνεχείς ανακοινώσεις μας από το Καλοκαίρι και με επιστολές μας προς Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και Βουλευτές καλέσαμε σε συστράτευση όλων για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου.

Και έτσι θα συνεχίσουμε αναδεικνύοντας σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας που δεν αφορούν απλώς την ποιότητα της ζωής αλλά και την ίδια τη ζωή των συμπολιτών μας.

Αν και για κάποιες άλλες παρατάξεις τα θέματα που αναδείξαμε ήταν απλώς «πιασάρικες ερωτήσεις» εμείς θα συνεχίσουμε τον δικό μας δρόμο χωρίς κομματικούς κηδεμόνες αλλά μαζί με την κοινωνία.

Η εμπειρία μας εξάλλου από αυτούς τους 3 μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου απέδειξε ξεκάθαρα ότι η δράση και η ουσιώδης αντιπολίτευση μπορεί να είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που διαθέτει κάθε παράταξη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *