Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές Ειδήσεις«Συμμαχία Πολιτών»: Αναμένει απάντηση το ερώτημα για τη σύνδεση του Αγρινίου με...

«Συμμαχία Πολιτών»: Αναμένει απάντηση το ερώτημα για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

“Από τις 11 Ιουλίου αποστείλαμε προς τον Δήμαρχο Αγρινίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το ερώτημα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου και αφορούσε τη στασιμότητα που υπάρχει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για τη πόλη μας.  Τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών”, Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος. Και συνεχίζει:

“Θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να δοθούν απαντήσεις λόγω και της παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Δυστυχώς το ερώτημα μας δεν απαντήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν ήταν ειδική όπως ελέχθη αλλά τακτική. Δείξαμε τότε κατανόηση λόγω και της σοβαρότητας των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Περιμέναμε όμως τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Δήμαρχο να υπάρξει μια έγγραφη απάντηση στο ερώτημα μας. Όμως πέρασαν 10 ημέρες από τότε και δυστυχώς καμιά απάντηση δεν υπήρξε.

Καλούμε έστω και τώρα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Αγρινίου να δείξουν την ευαισθησία που επιβάλλεται και να ενημερώσουν την κοινωνία του Δήμου μας για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Άλλωστε το γεγονός ότι και το ΤΕΕ Αιτ/νίας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το ίδιο θέμα δείχνει και την σπουδαιότητα του θέματος αλλά και το ενδιαφέρον του συνόλου των δημοτών”.

  Ακολουθεί το ερώτημα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

 Ερώτημα  σχετικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Κύριε Πρόεδρε

Με την ευκαιρία της παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει μια ενημέρωση τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Δήμαρχο Αγρινίου, σχετικά με τη στασιμότητα που υπάρχει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για τη πόλη μας.  Τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό.

Είναι ένα έργο για το οποίο δημιουργήθηκαν πολλές ελπίδες ότι μπορεί να υλοποιηθεί χάρη στη δωρεάν μελέτη που προσέφερε ο συμπατριώτης μας Χρήστος Ράδος.

Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφερθούμε στην αυτονόητη αναγκαιότητα του έργου, γι’ αυτό θα υπενθυμίσουμε μόνο τα γεγονότα:

Στις 10 Φεβρουαρίου 2018 ο Χρήστος Ράδος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Race», παρέδωσε στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο Δημαρχείο Αγρινίου τη μελέτη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία Οδό. Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προσφοράς δήλωσε, δικαίως, ότι: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την πόλη».

Λίγες μέρες αργότερα στις 15 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Αγρινίου μαζί με τον Χρήστο Ράδο και την Project manager της «Race» Διονυσία Ράππου  παρουσίασαν την μελέτη-δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη «έναν πολύτιμο συμπαραστάτη στο δίκαιο αίτημα του Αγρινίου» όπως είπε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Στις 30 Μαρτίου 2018 η μελέτη παρουσιάστηκε και στον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στην έδρα της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Και ενώ υπήρχε διάχυτη αισιοδοξία για το έργο και αναμενόταν να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ξαφνικά όλα πάγωσαν.

Από τότε έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια και οι πολίτες του Αγρινίου δεν βλέπουν να υπάρχει καμιά απολύτως εξέλιξη για το θέμα.

Αν και η ευθύνη υλοποίησης του έργου της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιονία Οδό είναι θέμα της κυβέρνησης οι πολίτες δικαίως θέτουν ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις από τους «κοντινότερους» εκπροσώπους τους σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

-Γιατί δεν προχωρά το έργο και ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν από την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή για να ξεκινήσει;

-Ποια είναι η τύχη της δωρεάν μελέτης που ένας αξιόλογος συμπατριώτης μας προσέφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που ενώ έγινε δεκτή με τυμπανοκρουσίες και πολλές προσδοκίες έκτοτε παραμένει αναξιοποίητη να αραχνιάζει στα ράφια κάποιου γραφείου;”

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ