Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου: “Φέτος ας νιώσουμε το μεγαλείο της Εξόδου με την ευωδία του λιβανιού”

To Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου προτρέπει όλους τους πολίτες,  -τηρώντας τον κανόνα μένουμε σπίτι -, το Σάββατο των Βαΐων στις 8.00 το βράδυ, να ανάψουν λιβάνι και ένα φαναράκι στο μπαλκόνι τους και να νιώσουν έτσι το μεγαλείο της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά το  Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου αναφέρει: 

“Για τις Εορτές Εξόδου 2020, το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις πολιτών της Κοινότητας για συλλογική δράση -τηρώντας τον κανόνα μένουμε σπίτι – προτρέπει όλους τους πολίτες το Σάββατο των Βαΐων στις 8.00 το βράδυ, να ανάψουν λιβάνι και ένα φαναράκι στο μπαλκόνι τους. Φέτος ας νιώσουμε το μεγαλείο της Εξόδου του Μεσολογγίου με την ευωδία του λιβανιού σε όλη την πόλη.

Επίσης το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου μπορεί να διαθέσει την διαδικτυακή πλατφόρμα με την οποία κάνει τις τηλεδιασκέψεις, για την παρουσίαση εκδήλωσης στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου τηρώντας ευλαβικά τον κανόνα Μένουμε σπίτι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες. Όλες τις προτάσεις πολιτών και εκπροσώπων συλλόγων που λάβαμε και ακούσαμε κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Κοινότητας τις έχουμε μεταφέρει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Πνευματικό Κέντρο και την Δημοτική αρχή. Φέτος περισσότερο από ποτέ, κατανοούμε και την τύχη που έχει η πόλη μας να διαθέτει τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου (Σύλλογος “Φίλοι του Ραδιοφώνου”) που κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες εκπέμπει σπουδαία αφιερώματα.

Τέλος, προτείνουμε την διοργάνωση από τον Δήμο Μεσολογγίου, λιτής τελετής κεκλεισμένων των θυρών στον Κήπο των Ηρώων, την Κυριακή των Βαΐων, παρουσία ελάχιστων προσώπων (λιγότερα από 10) τιμώντας τους πεσόντες της ηρωικής Εξόδου. Οφείλουμε να τηρήσουμε ευλαβικά τον κανόνα -Μένουμε στο σπίτι- ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *